Concert caritabil-comemorativ la Filarmonica din #Oradea

Oradea Klezmer este o trupa înființată la ințiativa actorului Andrian Locovei și a artistului Ion Pîntea, care și-au pregătit un repertoriu internațional de muzică tip klezmer, orchestrația fiind semnată de Ary Nagy Sandor. Trupa este compusă din Ari Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alex Szűz, Alina Vico Leonte, Alexandrina Chelu, Ion Pîntea, Florian Chelu Madeva, Szávuly Albert Károly, Nagy Kálmán și te invită la un concert cu dublă semnificație: este un caritabil pentru Volin Costin și comemorativ pentru Gavril Ardelean, intitulat Artist pentru artist.

Evenimentul va avea loc în data de 12 aprilie 2016 de la ora 18:00 la Filarmonica de Stat Oradea. Biletele se găsesc la agenția filarmonicii și costă 25 de lei.

Gavril Ardelean s-a născut în 1957 la Oradea, a obţinut diploma de artist violonist la Academia de Muzică din Cluj-Napoca în 1980, și-a început cariera la Teatrul Liric din Constanţa, iar din 1984 a continuat-o la Filarmonica din Tîrgu Mureş. A devenit membrul orchestrei Filarmonicii din Oradea în 1986 și a devenit concert-maestrul Orchestrei Simfonice. De asemenea, a fost și inițiatorul formației Hakeshet Klezmer Band din Oradea. Ataşamentul său sincer faţă de arta muzicală interpretativă este evidentă şi prin faptul că a părăsit această lume în timpul serviciului de la concert, aflat în plină desfăşurare.

Volin Costin s-a născut pe 12 august 1965, la Botoşani. Este absolventul Academiei de Arte "George Enescu" din Iaşi, iar din anul 1994 este actor la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani. În anul 2006 a devenit directorul artistic al instituţiei. De-alungul carierei, el a jucat și la Oradea, în piesa Salonul nr. 6 de Ap. Cehov, în regia Petru Vutcărău - rolul personajului Raghin. Domnul Costin a suferit un accident vascular, iar în cădere s-a lovit la cap. În prezent starea sa este stabilă dar are dificultăți locomotorii și de vorbire ce vor necesita un tratement costisitor.