evenimente Oradea

Tîrgul meșterilor populari #Oradea 2018

Dacă nu vii și tu la tîrgul de fete de pe muntele Găina (care are loc tot zilele astea) s-ar putea să fii interesat de tîrgul meșterilor populari care va avea loc în parcul Nicolae Bălcescu din Oradea în perioada 20-22 iulie 2018 (adică de mîine pînă duminică).

#Oradea valorilor occidentale

Marți, 24 iulie 2018, începînd cu ora 17:30, orădenii sînt invitați la dezbaterea cu tema "Oradea valorilor occidentale" pentru un un dialog interactiv legat de viitorul județului Bihor. Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Studio (Piața 1 Decembrie, nr 1).

Tabăra de vară #CoderDojo #România 2018

Taberele de vară CoderDojo România sînt contexte în care copiii și tinerii participanți la diversele implementări ale acestui concept de educație informală în domeniul programării pot petrece o săptămînă aprofundînd cunoștințele dobîndite în cursul anului la sesiunile obișnuite CoderDojo, într-o abordare mai intensivă dar și cu numeroase elemente de relaxare.

ORA Jazz Festival 2018

ORA Jazz Festival este un festival internațional de jazz care dorește să transforme pentru trei zile, între 14 și 16 septembrie 2018, Sinagoga Neologă Sion într-o scenă dedicată muzicii și reprezentanților săi: muzicieni din Israel, Germania, Norvegia, Franța, Finlanda, Cehia, Canada, Olanda, China (Taiwan) și Austria vor prezenta cele mai noi proiecte ale lor în spațiul sinagogii.

Programul este următorul:

Programul festivalului medieval al cetății #Oradea, ediția 2018

Sper că te-ai pregătit pentru Festivalul Medieval al Cetății Oradea, unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din țară. Ai avut suficient timp să îți lustruiești armura, să-ți ascuți sabia și să-ți cîrpești hainele pentru întîlnirea de la sfîrșitul acestei săptămîni cu o mulțime de cavaleri, domnițe, meșteri medievali, artzani, jongleri și alți luptători medievali.

Programul festivalului medieval e următorul:

Marele picnic din 2018

Promovat cu englezismul The big picnic, a doua ediție a festivalului va avea loc între 31 august și 02 septembrie 2018. Participanții vor avea la dispoziție e activități în aer liber, concerte și proiecții de filme, spectacole de teatru și ateliere pentru toate vîrstele.

Crosul cetății #Oradea 2018

Se spune că crosul cetății pune Oradea în mișcare: este un concurs de alergare pentru amatori organizat de ACS Xterra Sport Bihor. Unii spun chiar că ar fi un adevărat festilval al alergării în familie, dar rămîne de văzut asta în 19 august între orele 10 și 14. Evenimentul va avea loc la cetatea Oradea și împrejurimile ei.

Cinema în aer liber: #Oradea summer film 2018

Cinematograful în aer liber revine în parcul amenajat în șanțul cetății Oradea în luna august 2018.

Festivalul național de folk 2018

În 30 iunie și 01 iulie va avea loc în cetatea Oradea festivalul național de folk. Concertele vor fi susținute în zona muzeului pîinii (fosta brutărie) din cetate, în partea dreaptă cum intri prin poarta de est (dinspre centrul civic).

Programul este următorul:

Expoziție despre Regina Maria, ambasador al istoriei și artei populare românești

Pe de o parte, în perioada 02-18 iulie 2018 în Piața Unirii din Oradea va fi prezentată trecătorilor expoziția Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești ca parte a celebrării centenarului marii uniri.

Aplicațiile de recunoaștere a vocii în îngrijirea medicală

Se spune că între anii 2011 și 2031 în lumea vestică numărul de adulți peste 65 de ani s-ar putea dubla, iar cei peste 85 de ani vor fi de 5 ori mai mulți. Îmbătrînirea populației reflectă îmbunătățirea tehnologiei medicale care duce la vieți mai lungi. Efectul secundar: tot mai multe persoane vor avea nevoie de îngrijiri medicale complexe, o cerere prea mare pentru a fi acoperită de angajații din domeniul medical.

Crater Maraton 2018

A cincea ediţie Crater Maraton o să fie organizatā de Velo Sport în 15 iulie 2018, între orele 08 și 17. Startul se va da la ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai (la 5 km de Oradea, lîngă Băile Felix), cel mai vechi ştrand cu valuri din ţară.

Festivalul Internațional European Music Open, ediția a treia

Săptămîna aceasta, adică de azi pînă sîmbătă - 19-24 iunie 2018) primăria Oradea și Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) organizează cea de-a treia ediție a festivalului cultural European Music Open.

Conferință Alina Mungiu-Pippidi: În căutarea bunei guvernări

Marți, 19 iunie 2018, între orele 17 și 19, în sala mare a Primăriei Oradea, va avea loc conferința În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte țări de corupție? susținută de Alina Mungiu-Pippidi. Intrarea este liberă.

Festivalul Informal de Carte #Oradea (FICO) ediția I

Festivalul Informal de Carte Oradea (FICO) face parte din proiectul CititORADEA care a avut în vedere premierea celor mai marcante localuri (cafenele, ceainării, baruri) pe plan cultural din județul Bihor și dotarea acestora cu minibiblioteci. În cadrul proiectului a fost organizat și evenimentul #MaratonCOOLtural2018 (adică o serie de acțiuni culturale indoor și outdoor desfășurate simultan în Oradea, Beiuș și Salonta).

FICO reprezintă un șir de evenimente interesante legate de carte, autori, editori și cititori, au fost gîndite în jurul ideii de promovare a lecturii, este ultima etapă a proiectului CititORADEA și va avea loc între 22 și 24 iunie 2018 în Oradea.

Palatul Vulturul Negru va arăta diferit pentru Ziua Mondială Art Nouveau

La ediția din 2018 a zilei Art Nouveau vom avea în Oradea tururi cu ghid, vînătoare de detalii și alte chestii interesante. Inclusiv proiecții luminoase pe clădirile din Piața Unirii.

Vînătoarea de detalii prin #Oradea

Cu ocazia Zilei Mondiale Art Nouveau (celebrată anual în 10 iunie) Platforma România 100 Oradea organizează concursul Vînătoarea de detalii cu scopul creşterii nivelului de informare şi conştientizare a specificului arhitectural local în rîndul copiilor şi evidenţierea importanţei protejării şi valorificării patrimoniului construit.

Ziua Internațională Art Nouveau în #Oradea

Ziua Internațională Art Nouveau se sărbătorește în fiecare an în 10 iunie. Oradea este singurul oraș românesc care face parte din prestigioasa Rețea a Orașelor Art Nouveau din Europa, iar anul acesta, în 9-10 iunie, se alătură celorlalte orașe europene printr-un eveniment inedit organizat de primărie în cadrul proiectului "Protejarea și promovarea sustenabilă a moștenirii Art Nouveau în Regiunea Dunării - acronim Art Nouveau", finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională Dunărea.

Ediția din 2018 are loc în piața Unirii sub sigla Celebrezi o zi, admiri o viață!

Cultura idiș prin muzică ediția 2018

În penultima zi a lunii mai, adică miercurea vitoare, sinagoga neologă Sion va găzdui între orele 19 și 20 un spectacol muzical dedicat tradițiilor și valorilor specifice limbii idiș, ceva ce îi va purta pe spectatori prin lumea muzicii tradiționale iudaice. Va cînta formația Hakeshet Klezmer Band Oradea, prima formație de muzică klezmer din România.

Festivalul medieval al cetății Oradea, ediția 2018

Dacă ți-ai făcut planuri în perioada 6-8 iulie 2018 care nu includ cel puțin o vizită în cetatea Oradea ar trebui să ți le refaci: la începutul lunii iulie va avea loc festivalul medieval anual organizat în cetate.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.