evenimente Oradea

Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Oradea 2019

[youtubehttps://www.youtube.com/watch?v=XtudyEPQLas=] Tîrgul de carte Gaudeamus revine în Oradea în perioada 8-12 mai 2019 și va fi organizat de Radio România, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune.

Vernisajul expoziției Culorile viitorului și a lunii de miere, aprilie 2019

Muzeul orașului Oradea, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi și Asociația Brukenthal von Sudio deschide mîine, 16 aprilie 2019, expoziția de artă contemporană Postcontemporan 2. Vernisajul expoziției va începe la ora 16:00, Corp A, cetatea Oradea și îi are ca invitați pe artiștii sibieni Andrei Popa și Ilie Mitrea.

Serată cu bijuterii muzicale la Muzeul Memorial Aurel Lazăr, aprilie 2019

Cei de la Muzeul Țării Crișurilor vă invită la o nouă ediție a Seratelor cu Bijuterii muzicale în 24 aprilie 2019 începînd de la orele 18:00 la Muzeul Memorial Aurel Lazăr (strada Aurel Lazăr nr.13).

Expoziție Fenomenul Arta tranşeelor la Muzeul Țării Crișurilor, aprilie 2019

Cu ocazia sărbătoririi centenarului eliberării oraşului Oradea şi a judeţului Bihor de către armata română, Muzeul Ţării Crişurilor oferă vizitatorilor o expoziţie inedită, ce prezintă o latură mai puţin cunoscută a războaielor, despre Fenomenul Arta tranşeelor. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 17 aprilie 2019, între orelea 12 și 15 la sediul Muzeului din Str. Armatei Române nr.1/A, adică tocmai în perioada în care Oradea aniversează un secol de administrație românească.

Noaptea lui Yuri Gagarin, aprilie 2019

Mîine seară, adică 12 aprilie 2019, între orele 19 și 23, Astroclubul Meridian Zero Oradea comemorează primul zbor cosmic uman realizat de Yuri Gagarin în 12 aprilie 1961.

Programul Festivalului Internațional European Music Open 2019

Primăria Municipiului Oradea și Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) vor organiza cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional European Music Open în perioada 11-16 iunie 2019.

Festivalul internațional va fi realizat cu sprijinul tenorului Alexandru Badea, Teatrului de Stat „Regina Maria", Episcopiei Greco-Catolice, Episcopiei Romano-Catolice de Oradea şi al Muzeului Ţării Crişurilor, iar programul este următorul:

Programul tîrgului de Paști #Oradea 2019

A treia ediție orădeană a tîrgului de Paști va avea loc în perioada 19-29 aprilie 2019 în cetatea Oradea, de vineri pînă luni între orele 12 și 22 și de marți pînă joi între orele 14 și 21.

În cadrul evenimentului vei avea parte de meșteșuguri și tradiții, jocuri și ateliere de creație, decoruri de poveste și multe bunătăți, iar programul activităților și spectacolelor este următorul:

Triatlonul off-road Descoperă Bihorul

A treia ediție a campionatului național Cross Triathlon va avea loc sîmbătă, 20 iulie 2019, între orele 09 și 16 la KingsLand Country Club (comuna Ineul de Criș, Bihor).

Aniversarea unui centenar de administrație românească în Oradea

Luna asta se împlinesc 100 de ani de la intrarea trupelor române în orașul Oradea conduși de generalul Traian Moșoiu, iar cei de la primărie îi vor aniversa în 20 aprilie 2019. În cursul anului 1919, după alipirea Transilvaniei la România Mare, Oradea a intrat sub administrarea statului român.

Street Food Festival #Oradea, mai 2019

Festivalul stradal cu mîncare foarte diversă și scumpă va reveni în Oradea în perioada 17-19 mai 2019.

Campania Donează sînge, fii erou! revine în aprilie 2019

În perioada 15-19 aprilie 2019 va avea loc o nouă campanie de donare de sînge in Oradea. În cadrul ei (și nu numai) poți salva 3 vieți la fiecare pungă de sînge donată.

Critical Mass #Oradea, aprilie 2019

O nouă ediție Critical Mass va avea loc în Oradea luni, 22 aprilie 2019, între orele 17:30 și 19:30 - vei avea prilejul să traversezi orașul pe bicicletă, vei pedala pentru un stil de viață sănătos și pentru mai multă siguranță în trafic, dar vei sărbători (împreună cu ceilalți participanți) și ziua mondială a Pămîntului.

(completare ulterioară: la sfîrșitul lunii martie organizatorii Masei Critice nu au primit autorizație pentru eveniment).

Curățare deșeuri în pădurea Săldăbagiu de Munte, martie 2019

Dacă sîmbăta asta ai cîteva ore libere ți-am găsit ceva de făcut, mai ales dacă te interesează zona (e la cîțiva km, vreo 8 de centrul orașului Oradea, și e destul de circulată): se face curățenie în pădurea de la Săldăbagiu de munte.

Expoziția Antropogen, martie-mai 2019

 Vineri, 22 martie 2019, de la ora 18.00, Galeriile Carol (strada Horea, nr. 57) îi invită pe iubitorii de artă din Oradea și din împrejurimi la vernisajul expoziției Antropogen. Gîndită și realizată cu participarea curatorială a Ralucăi Băloiu, este a doua expoziție personală a Mirelei Iordache la Galeriile Carol după ce expoziția Entropomorfe a avut loc în 2017 la Galeriile Carol din București.

HackTM ajunge în #Oradea, aprilie 2019

După 5 ediții HackTM a făcut o tură pînă în Sibiu, iar în Oradea va ajunge în perioada 05-07 aprilie 2019 în sala de sport a Universității Oradea (intrarea e pe strada Făgărașului, pe malul Peței).

Deschidere expoziție general Traian Moșoiu la Muzeul orașului #Oradea

Joi, 18 aprilie 2019, între orele 16 și 18, Muzeul orașului Oradea (cu sediul la cetatea Oradea) deschide una dintre cele mai inedite expoziții permanente: cea despre generalul Traian Moșoiu.

Haiku, expoziție de artă vizuală la cetatea #Oradea

UAPR Filiala Oradea organizează vernisajul Expoziției de Artă vizuală Haiku, vineri 15 martie 2019, începînd de la orele 17 la Galeriile de Artă - Reperaj (cetatea Oradea, corpul C).

Expoziția despre Roma Antică. Tehnologie civilă şi militară.

Muzeul Țării Crișurilor organizează săptămîna viitoare, adică marți, 12 martie 2019, începînd de la ora 17:30 vernisajul expoziţiei Roma antică. Civilizaţie şi grandoare. Tehnologie civilă şi militară. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din str. Armatei Române nr.1/A.

Flashmob: Aeroportul Oradea, încotro?

RyanAir s-a retras, BlueAir și-a redus cursele, Tarom și-a anulat cursele internaționale din Oradea. Motivul e același: orașul nu e atractiv (nu s-au vîndut biletele), conducerea aeroportului e proasta (operatorii aerieni nu au declarat ultima parte, dar este o concluzie ușor e tras). În condițiile actuale probabil singura salvare (și vînzarea mai multor bilete) a aeroportului este transformarea lui în spațioport și transportul oamenilor și mărfurilor pe orbita planetei.

Corbu - turneu de lansare album, martie 2019

Nu pot spune că am auzit (prea multe?) despre formația Corbu, dar se spune că genul muzical abordat este disco easy hardcore folclorizat pe motiv că se mișcă disco, gîndesc hardcore și au rădăcini în folclor. Dacă te interesează chestia asta ar fi bine să știi că trupa va cînta în Oradea zilele asta.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.