Stirile televiziunilor si suferinta oamenilor

Aparent, televiziunile romănești și-au făcut în ultimul timp un obicei de a difuza suferința umană la ore de vîrf. Episodul de azi este unul dintr-o serie lungă, și mă gîndesc că această acțiune nu se va opri prea curînd atîta vreme cît noi, cei care apucăm să ne uităm (ocazional sau nu) la televizor nu luăm atitudine.

Pe scurt: un copil de 11 ani s-a sinucis din cauza notelor proaste și a fricii de tatăl plecat la muncă în afara țării. Ce nu mi-a plăcut deloc este că televiziunile s-au grăbit să preia știrea la emisiunile lor de seară. O psiholoagă vorbește la știrile Antena 1 despre respect adresat copiilor... și e ciudat... E ciudat să vorbești despre respect adresat unei persoane într-o emisiune care cu puțin timp înainte a prezentat din plin suferința unei mame care și-a pierdut copilul... Cine îi acordă respect ei? Pentru că nu văd acest lucru la televiziuni...

Nu de puține ori televiziunile pot fi denumite vampirii moderni dar sînt mai rele decît vampirii. Prezentînd suferință, crime, jafuri, violuri (știrile de la ora 17 de la ProTv sînt arhicunoscute ca o sursă bună pentru scenariștii filmelor de groază - sau horror pe engleză) trezesc atenția oamenilor, astfel ei vînd reclamă pe bani buni. Eu am preferat să refuz să iau parte la acest jaf al emoțiilor, nu e decît o altă formă de manipulare.