Doctor Who, sezonul 11, episodul 9 - It takes you away

E acel moment din an în care poveștile bunicilor (bunica numărul 5 în cazul Doctoriței) devin realitate, iar contactul dintre Universul în care ne aflăm și un Univers conștient de sine ar fi putut deveni subiectul unui episod foarte interesant.

Totuși, în ciuda cîtorva idei foarte bune, episodul nu a avut consistența pentru a-l face să fie interesant. Nu în totalitate. Casa aproape pustie din fiordul norvegian a fost un început bun, fetița oarbă (Hanne) și speriată de urletele de afară ar fi putut continua în ceva de urmărit într-o seară frumoasă de duminică. Dar, pînă la urmă, era vorba doar de încercările unui tată de a-și ține fiica în casă cît timp era plecat. Într-un alt univers, ca să fie alături de mama moartă a fetei. Repet, ideile sînt excelente, dar punerea lor în practică putea fi mai bună.

Ribbons, extraterestru ce se aflase de la început în cavernele anti-zonei, e obsedat de mîncare, dar în scurt timp devine mîncarea altcuiva. Deși ar fi trebuit să știe cum să se protejeze. Coeziunea Universului conștient rezistă cîtă vreme nu vin prea multe persoane din Universul nostru, dar după ce acestea dispar din acel peisaj nu e capabil s-o rețină nici măcar pe Doctoriță.

Regizat de Jamie Childs după o poveste scrisă de Ed Hime și Joy Wilkinson. Distribuția: Sharon D. Clarke (Grace), Tosin Cole (Ryan Sinclair), Kevin Eldon (Ribbons), Mandip Gill (Yasmin Khan), Christian Rubeck (Erik), Lisa Stokke (Trine), Ellie Wallwork (Hanne), Bradley Walsh (Graham O'Brien), Jodie Whittaker (Doctorița).

Următorul episod, ultimul din sezonul 11, va avea probabil mai multă acțiune decît ăsta. Sau ultimele episoade în general. Răspunzînd la 9 mesaje diferite care solicitau ajutor, Doctorița și echipa ei ajung la urmele bătăliei brutale de pe planeta Ranskoor Av Kolos. Planeta aia are multe secrete. Un comandant amnezic? Ceață misterioasă? Cine sau ce crezi că sînt Ux? O confruntrare mortal îi așteaptă pe Doctoriță și echipa ei după ce vor ala răspunsurile... și probabil totul se va termina în fum și cenușă.