Doctor Who, sezonul 11, episodul 07 - Kerblam!

Atunci cînd Doctorița primește un mesaj de ajutor ea acceptă să facă ceva în privința lui și-și ia însoțitorii (adică pe Graham, Yaz și Ryan) să investigheze un depozit ce orbitează în jurul Kandoka, căminul celui mai mare vînzător din galaxie. O instituție complet automatizată, condusă de un sistem prin intermediul roboților, dar care este obligată să păstreze 10% dintre angați umani - legea spune asta, iar responsabilii umani o pun în practică chiar dacă activitatea umană ar putea fi (în cea mai mare parte) automatizată la rîndul ei.

Cineva este nemulțumit de situația curentă, vrea mai multe slujbe pentru oameni și le vrea plătite bine, și nu se sfiește să omoare oameni pentru a-și atinge scopul: compromiterea companiei și obligarea acesteia să angajeze oameni în locul roboților considerați ineficienți. Dar sistemul reacționează la intruziunea asta și încearcă să-l oprească, inclusiv prin chemarea unui ajutor autorizat precum Doctorița.

Episodul putea fi mai bun. A existat mister, a existat surpriză (identitatea teroristului), a existat tragedie (moartea unor oameni nevinovați), dar acțiunea a cam lîncezit. Din nou. Iar personajele complotiste (totul seamănă mai mult cu un complet decît muncă detectivistă și rezolvarea unui mister) ignoră chestii elementare cînd vine vorba de strecurarea în locuri în care n-au ce căuta. A fost mai degrabă un episod dedicat copiilor decît fanilor de toate vîrstele (ca, de altfel și alte episoade ale acestui serial) într-o încercare mai mult sau mai puțin reușită de a atrage fani noi.

Episodul a fost regizat de Jennifer Perrott pe baza unei povești de Pete McTighe. Din distribuție fac parteTosin Cole (Ryan Sinclair), Callum Dixon (Jarva Slade), Leo Flanagan (Charlie Duffy), Mandip Gill (Yasmin Khan), Matthew Gravelle (Kerblam (voice)), Julie Hesmondhalgh (Judy Maddox), Claudia Jessie (Kira Arlo), Lee Mack (Dan Cooper), Bradley Walsh (Graham O'Brien), Jodie Whittaker (Doctorița).

În episodul următor, Găsitorii de vrăjitoare (The Witchfinders): ajunși în Lancashire secolului XVII echipa TARDIS-ului a fost implicată într-o vînătoare de vrăjitoare. La sosirea regelui James I vînătoarea de vînătoare se intensifică. Totuși, ar putea fi ceva mai periculos implicat în toată povestea asta? Pot Doctorița, Graham, Yaz și Ryan păstra populația lui Bilehurst Cragg în siguranță, apărate de forțele din zonă?