Doctor Who, sezonul 11, episodul 6 - Demons of the Punjab

Al șaselea episod al sezonului 11 a fost mai bun decît cel anterior, a reușit să atragă atenția pînă la capăt, dar parcă îi lipsea ceva anume. A rămas, oarecum, pe partea istorică a serialului Doctor Who, aducînd în atenție anul 1947 și ruperea în două a statului indian pe motive religioase (devenind India de azi și Pakistanul).

Un moment care a afectat milioane de vieți, atît ca număr mare de morți cît și ca număr imens de persoane obligate să se mute în altă parte a Terrei pentru a supraviețui și a trăi o viață normală. Bunica lui Yaz a fost printre aceștia din urmă, prima femeie care s-a căsătorit în Pakistan, dar care a trebuit să fugă după ce soțul i-a fost omorît în ziua nunții. A păstrat ascunse o mulțime de lucruri despre acea perioadă, despre monștrii cu chip uman și despre asasinii-transformați-în-martori cu chip demonic, însă atunci cînd ai acces la un TARDIS și o ai pe Doctoriță printre prieteni de ce n-ai face o călătorie înapoi în timp pentru a-ți vizita bunica în ziua nunții?

Pentru Yaz n-a fost tocmai o călătorie ușoară: orice acțiune greșită ar fi putut să-i schimbe viitorul bunicii suficient de mult pentru a șterge ezistența nepoatei. Dar nici Doctoriței nu i-a fost tocmai ușor: demonii extratereștri pe care i-au întîlnit făceau parte dintr-o specie antică de asasini dar pe care distrugerea propriei planete i-a transformat în altceva.

Episodul ar fi fost mai interesant dacă n-ar fi fost prea moale (dacă-i pot spune așa). Începutul sezonului 11 a fost plin de acțiune și suspans, dar astea s-au pierdut între timp. Dacă n-ar fi fost cazul, episodul ăsta ar fi avut șansa să se ridice la nivelul celor mai bune episoade din întregul serial.

Regia e semnată de Jamie Childs pe baza unei povești de Vinay Patel. Distribuția: Jodie Whittaker (Doctorița), Bradley Walsh (Graham O'Brien), Tosin Cole (Ryan Sinclair), Mandip Gill (Yasmin Khan), Leena Dhingra (Nani Umbreen), Amita Suman (Umbreen), Shane Zaza (Prem), Hamza Jeetooa (Manish), Shaheen Khan (Hasna), Shobna Gulati (Najia Khan), Bhavnisha Parmar (Sonya Khan), Emma Fielding (vocea Kisar), Nathalie Cuzner (interpretarea lui Kisar), Isobel Middleton (vocea lui Almak), Barbara Fadden (interpretarea lui Almak).

Următorul episod, Kerblam!, este despre un mesaj misterios care ajunge într-un pachet adresat Doctoriței, ceea ce o face pe ea, Graham, Yaz și Ryan să investigheze un depozit ce orbitează în jurul Kandoka, căminul celui mai mare vînzător din galaxie.