Doctor Who, sezonul 11, episodul 4 - Arachnids in the UK

Echipa Doctoriței s-a întors acasă, în Sheffield, chiar în orașul din care aceasta i-a preluat cu numai o jumătate de oră în urmă (conform timpului universal, al restului lumii) și fiecare s-a întors la casele lor doar pentru a se lovi de problemele obișnuite (amintiri, familie, slujbe, etc).

Însă una dintre probleme este comună, și îi afectează pe toți. Tot orașul Yorkshire, de fapt, a ajuns să fie perturbat de păianjeni: o parte dintre ei fugeau din calea pericolului, alții s-au înmulțit peste măsură punînd în pericol vieți. Episodul de ieri mi-a adus aminte de Zona Crepusculară, cu doi tineri (adolescenți) pierduți într-o fabrică părăsită, pe urmele tatălui lor om de știință ce vroia să producă o sursă abudentă de hrană, doar pentru a fi înșfăcați de o arachnidă imensă ce-i pîndea în întuneric, într-un lift.

De data asta locul de unde a pornit totul era un hotel construit deasupra unei mine de cărbuni părăsită, iar păianjenii mutanți se datorează neglijenței, egoului și afacerilor murdare (la propriu) pe care le face Jack Robertson. Am impresia că o să-l mai întîlnim în acest sezon - nu-s prea cei care-l sfidează pe Doctor și pleacă nepedepsiți.

Episodul 4 al sezonului 11 a fost dedicat echipei TARDIS. N-a avut un răufăcător clar, doar niște păianjeni care n-au cerut să devină mutanți, iar însoțitorii Doctoriței preferă să călătorească prin Univers împreună cu ea (ceva de așteptat, deloc suprinzător). Nu se vor întoarce aceeași oameni ca la plecare, ba chiar s-ar putea să nu se întoarcă deloc (unii dintre ei), dar prezența lor în TARDIS e necesară: n-ar exista serialul fără ei.

Regia e semnată de Sallie Aprahamian pe baza unei povești scrise de Chris Chibnall. Distribuția: Cast: Jaleh Alp (Frankie Ellish), Sharon D. Clarke (Grace O'Brien), Tosin Cole (Ryan Sinclair), Tanya Fear (Dr. Jade McIntyre), Ravin J. Ganatra (Hakim Khan), Mandip Gill (Yasmin Khan), Shobna Gulati (Najia Khan), William Meredith (Kevin), Chris Noth (Jack Robertson), Bhavnisha Parmar (Sonya Khan), Bradley Walsh (Graham O'Brien), Jodie Whittaker (Doctorița).

Următorul episod, The Tsuranga Conundrum: răniți și naufragiți într-o galaxie îndepărtată Doctorița, Yaz, Graham și Ryan trebuie să se alieze cu un grup de străini pentru a supraviețui unora dintre cele mai mortale și neobișnuite creaturi din Univers.