Doctor Who, sezonul 11, episodul 2 - The ghost monument

O cursă contra timp pentru a cîștiga Raliul celor 12 galaxii, parcurgerea unul teritoriu periculos de pe o planetă cu 3 sori pentru a ajunge la Monumentul Fantomă (care seamănă suspect de mult cu o cutie telefonică de culoare albastră), folosind doar ce se găsește la fața locului și evitînd tot ce i-ar putea ucide.

Episodul anterior i-a lăsat pe Doctoriță și însoțitorii ei pierduți în cosmos, într-un sistem solar necunoscut. Ea își căuta TARDIS-ul și, din greșeală, i-a luat și pe cei 3 oameni din imediata apropiere. Sînt salvați de 2 singurii piloți supraviețuitori ai unei curse ce s-a întins pe o distanță lungă, aterizează pe Desolation, planeta pe care are loc ultima etapă a raliului. Singurul motiv pentru care cei 4 călători se alătură celor doi piloți este TARDIS-ul fără de care ar rămîne blocați la suprafața Dezolării, un loc în care nu aveau cum să supraviețuiască multă vreme.

Regia e semnată de Mark Tonderai pe baza unei povești de Chris Chibnall. Episodul este o continuare destul de bună (în același stil) a primului episod, n-o să te plictisești (prea tare) urmărindu-l.

Distribuția: Jodie Whittaker (Doctorița), Bradley Walsh (Graham O'Brien), Tosin Cole (Ryan Sinclair), Mandip Gill (Yasmin Khan), Shaun Dooley (Epzo), Ian Gelder (Remnants - voice), Susan Lynch (Angstrom), Art Malik (Ilin).

În următorul episod: Montgomery, Alabama. 1955. Doctorița și prietenii ei ajung în sudul întunecat al Americii. Se întîlnesc cu Rosa Parks, cusătoreasă, și încep să se întrebe dacă cineva încearcă să schimbe sau nu istoria cunoscută.