Episod special de Crăciun 2017: Twice upon a time

David Bradley s-a întors încă o dată ca primul Doctor, Bill Pots a revenit pentru (încă) un episod, la fel și Mark Gatiss (într-un alt rol decît cele în care probabil l-ai remarcat: Lazarus, Danny Boy sau Gantok - ca Rondo Haxton), Clara Oswald (Jenna Coleman) și Nardole (Matt Lucas) apar doar pentru cîteva momente. Toți l-au însoțit pe al doisprezecelea Doctor (Peter Capaldi) în ultima aventură înainte de regenerare. Și în ultimul episod cu Steven Moffat la cîrmă - de anul viitor serialul va avea un nou producător executiv.

O aventură care n-a fost ceva obișnuit pentru Doctor Who. A fost mai degrabă ultimul capitol al unei ere: următorul Doctor este, pentru prima oară în mai mult de o jumătate de secol, o femeie. Motiv pentru proteste și comentarii aiurea aruncate pe internet vara asta.

Pe de o parte, Doctorul trebuie să-și înfrunte frica de moarte (de schimbare), pe de altă parte trebuie să găsească motive să continue. Și, împreună, trebuie să rezolve un mister: cine l-a adus pe soldatul din primul război mondial alături de ei și de ce? Cu ajutorul lui Bill Pots a cărei amintiri au fost aduse la viață.

Tu ce motive ai ca să urmărești mai departe serialul, în noua eră în care deja a intrat? Următorul sezon va fi difuzat probabil la toamnă, cu un episod de o oră și cîteva episoade de 50 de minute.

Episod regizat de Rachel Talalay după o poveste de Steven Moffat.

Distribuția: Peter Capaldi (Doctorul), David Bradley (Doctorul), Mark Gatiss (căptainul), Pearl Mackie (Bill Potts), Lily Travers (Polly), Jared Garfield (Ben), Toby Whithouse (soldat în primul război mondial), Jodie Whittaker (Doctorul), Nikki Amuka-Bird (femeia de sticlă - voce).

Oh, there it is. Silly old universe. The more I save it the more it needs saving. It’s a treadmill.

sunete din TARDIS

Yes, yes I know they’ll get it all wrong without me.

sunete din TARDIS

Well, I suppose….one more lifetime won’t kill anyone. Well, except me.

Muzică / sunete din TARDIS

You wait a moment, Doctor. Let’s get it right. I’ve got a few things to say to you. Basic stuff first.

Never be cruel, never be cowardly. And never ever eat pears! Remember – hate is always foolish…and love, is always wise.

Always try, to be nice and never fail to be kind. Oh, and….and you mustn’t tell anyone your name. No-one would understand it anyway. Except….

Icnește, cade pe spate

Except….children. Children can hear it. Sometimes – if their hearts are in the right place, and the stars are too. Children can hear your name.

Alte icnete și onomatopee

But nobody else. Nobody else. Ever.

Se ridică de pe podea

Laugh hard. Run fast. Be kind.

Muzică

Doctor – I let you go.

Începe regenerarea

Ultimul discurs al lui Peter Capaldi ca Doctor. Ți-ai dat seama de referințele la alte episoade pe care le conține? Află-le pe toate aici.