Doctor Who, sezonul 10, episodul 8 - The Lie of the Land

Ultima parte a trilogiei cu călugării extratereștri ce au trebuit invitați pentru a stăpîni planeta e un pic cam ciudată, dar se încadrează oarecum în modul de acțiune a Doctorului. E ciudat că a colaborat cu inamicii pentru 6 luni, trecînd de cealaltă parte a baricadei, sau că a trebuit s-o testeze pe Bill în maniera în care a făcut-o, dar după momentul regenerării s-a dat pe brazdă și și-a văzut de treabă. Oarecum.

Într-o lume în care istoria a fost rescrisă pentru a permite acțiunile fără limite ale unui grup de persoane, iar cei care nu se încadrează în noile reguli sînt aruncați în închisoare, cum ai putea lupta împotriva abuzului de putere? Cine te-ar putea ajuta să faci asta?

Pînă la urmă Bill este cheia rezolvării problemei, iar sfaturile pe care le oferă Missy nu fac decît să confirme acest lucru. Testul crud al Doctorului, unul care ar fi putut avea un final complet diferit, l-a asigurat că Bill nu era sub controlul călugărilor, însă nu era decît o jumătate de pas: doar persoana care i-a acceptat pe extratereștri avea puterea să-i alunge de pe Terra. Nici măcar Doctorul nu putea face asta, însă a ajutat-o pe Bill prin relația imaginară cu mama ei pe care a înlesnit-o.

Cel mai interesant moment al episodului este cel în care Misssy își arată emoțiile.

Episodul a fost regizat de Wayne Yip după o poveste de Toby Whithouse. Distribuția: Peter Capaldi (Doctorul), Pearl Mackie (Bill), Matt Lucas (Nardole), Michelle Gomez (Missy), Beatrice Curnew (comandantul grupului), Emma Handy (mama), Jamie Hill (călugărul), Solomon Israel (Richard), Rosie Jane (mama lui Bill), Stewart Wright (Alan).

Episodul următorul, al nouălea din sezonul 10, este Empress of Mars: Doctorul, Bill și Nardole ajung pe Marte șise trezesc în mijlocul unui conflict imposibil între Războinicii gheții și soldații britanici din epoca victoriană. Pe măsură ce cuiburile de marțieni revin la viață în jurul lor Doctorul se trezește în fața unei dileme unice: de data aceasta oamenii, nu Războinicii gheții sînt invadatori. Iar atunci cînd Terra invadează Marte, în care tabără se află?