Doctor Who, sezonul 10, episodul 7, The Pyramid at the End of the World

Continuarea episodului de săptămîna trecută, Extremis, începe într-un mod interesant: într-o zonă de conflict, în care erau comasate armatele ruse, americane și chineze apare peste noapte o piramidă ”veche de 5000 de ani”. Iar președintele Terrei, Doctorul este chemat să rezolve misterul. Dacă săptămîna trecută în camera lui Bill a apărut papa de la Vatican și cîțiva cardinali, acum ea este vizitată de sectetarul general ONU și cîțiva soldați - prilej foarte potrivit pentru a glumi pe seama președintelui portocaliu pe care-l cunoaștem cu toții.

Doctorul cel orb are ajutorul lui Nardole pentru a se orienta prin spațiu, doar pentru a afla că lumea e pe cale să se sfîrșească din cauza unei greșeli scăpate de sub control. Iar călugării extratereștri pot salva planeta, însă cu o condiție: să fie acceptați, să fie rugați să conducă planeta așa cum le convine.

Dar salvatorii pe care îi inviți în casă pot fi mai răi decît monștrii de care te scapă, așa că fii atent la ce urmează. Povestea nu s-a terminat, urmează partea a treia, însă pentru moment pericolul este înlăturat, iar Doctorul își recapătă vederea doar pentru a-i vedea pe călugări acceptați de către pămînteanul preferat. Doar pentru a-l salva pe el.

Povestea a fost scrisă de Peter Harness și Steven Moffat și regizată de Daniel Nettheim. Distribuția: Peter Capaldi (Doctorul), Pearl Mackie (Bill), Matt Lucas (Nardole), Ronke Adekoluejo (Penny), Tim Bentinck (vocea călugărilor), Andrew Byron (Ilya), Daphne Cheung (căptanul Xiaolian), Rachel Denning (Erica), Tony Gardner (Douglas), Nigel Hastings (comandantul), Jamie Hill (Monk), Togo Igawa (secretarul general ONU), Eben Young (col Don Brabbit).

Următorul episod, al optulea din sezonul opt, este The Lie of the Land: lumea este captivă într-o iluzie în masă, și doar Bill Potts poate vedea adevărul. Atunci cînd însăși Doctorul luptă în tabăra greșită e treaba lui Bill să-l convingă pe Lordul Timpului că umanitatea e într-un pericol de moarte. Iar dacă nu poate face asta poate ar trebui să-și ucidă cel mai bun prieten.