Doctor Who, sezonul 10, episodul 1: The pilot

Un sezon nou a început să fie difuzat aseară, un companion nou a fost prezentat, TARDIS-ul este din nou ”mai mare pe dinăuntru” (exclamația preferată a celor care intră prima oară în cabina telefonică albastră). Și nici măcar nu este nevoie să-l vezi pe Doctor pentru a te bucura de spectacol: modul în care Bill Pots (Pearl Mackie) își face apariția e cît se poate de simplu și clar.

Nu este un episod complex (ca altele), acțiunea e relativ simplă (Doctorul și Bill se întîlnesc cu o creatură extraterestră și fug de ea), dar merge perfect dacă o consideri o introducere în ceva ce se va termina epic: este ultimul sezon al lui Steven Moffat ca producător și al lui Peter Capaldi ca Doctor. Michelle Gomez și John Simms se întorc ca Missy / Master, dar asta-i alt capitol al poveștii.

Povestea primului episod a fost scrisă de Steven Moffat. Cu Peter Capaldi (Doctorul), Pearl Mackie (Bill Pots), Matt Lucas (Nardole), David Olawale Ayinde (muncitorul Edwanian), Nicholas Briggs (Dalek), Jennifer Hennessy (Moira), Stephanie Hyam (Heather).

În episodul următor Doctorul și Bill călătoresc la una dintre primele colonii umane în Smile.