Doctor Who: The return of Doctor Mysterio

Singurul episod (special sau nu) din anul 2016 al serialului Doctor Who a fost difuzat aseară. După moartea lui River Song (Clara e doar o amintire îndepărtată, atît de neclară încît nici măcar nu este menționată) și o absență de 24 de ani Doctorul se întoarce pe Pămînt, și pentru prima oară are de concurat cu un alt tip de super-erou pentru inima publicului. Sau, cu alte cuvinte, cam așa ar arăta povestea lui Superman povestită de un britanic.

Cu Doctorul ca erou secundar, pentru că prezența sa e necesară pentru a oferi suport eroului și context poveștii acestuia. Super-eroii nu există în universul Doctorului (bine, bine, poate doar cu excepția acestui episod special de Crăciun), dar benzile desenate cu ei există. Cum au reușit să rezolve excepția asta? Va depinde de tine să urmărești episodul ca să afli cum.

Sezonul 10 al noului Doctor Who se va întoarce pe ecranele britanicilor anul viitor. Nardole s-a întors în episodul special de Crăciun (iar explicația e suficient de interesantă), și e ceva mai mult decît robotul idiot din episodul anterior - personajul are o adîncime nebănuită, poate pilota TARDIS-ul și va apare în cel puțin cîteva episoade al următorului sezon.

Episodul a fost regizat de Ed Bazalgette după o poveste scrisă de Steven Moffat. Distribuția: Peter Capaldi (al doisprezecelea Doctor), Matt Lucas (Nardole), Justin Chatwin (Grant Gordon / Fantoma), Charity Wakefield (Lucy Fletcher), Adetomiwa Edun (domnul Brock), Aleksandar Jovanovic (Dr Sim), Logan Hoffman (tînărul Grant), Daniel Lorente (adolescentul Grant), Sandra Teles (reporterul), Tanroh Ishida (operatorul), Vaughn Johseph (soldatul).