Doctor Who Romania

Logo nou pentru serialul Doctor Who

Un sezon nou va fi difuzat anul ăsta, un nou Doctor (al treisprezecele) îi va lua locul lui Peter Capaldi, pentru prima dată va fi o femeie, de ce n-ar fi și un logo nou?

Episod special de Crăciun 2017: Twice upon a time

David Bradley s-a întors încă o dată ca primul Doctor, Bill Pots a revenit pentru (încă) un episod, la fel și Mark Gatiss (într-un alt rol decît cele în care probabil l-ai remarcat: Lazarus, Danny Boy sau Gantok - ca Rondo Haxton), Clara Oswald (Jenna Coleman) și Nardole (Matt Lucas) apar doar pentru cîteva momente. Toți l-au însoțit pe al doisprezecelea Doctor (Peter Capaldi) în ultima aventură înainte de regenerare. Și în ultimul episod cu Steven Moffat la cîrmă - de anul viitor serialul va avea un nou producător executiv.

Un nou episod de Crăciun al serialului Doctor Who

Ultimul (probabil, pentru că n-ar fi prima oară cînd Doctorii anteriori s-au întors) în care Peter Capaldi va apare ca Lordul preferat al Timpului, primul în care Jodie Whittaker își va intra în rol, devenind prima femeie Doctor Who.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 12 - The Doctor falls

Acum vreo 20 de ani, într-un alt serial științifico-fantastic, Delenn a supusă unui test destul de dur pentru a-l convinge pe Kosh că e persoana potrivită la locul potrivit în războiul ce avea să urmeze. Inchizitorul dorea să știe dacă ambasadorul Minbari era dispusă să lupte și să moare, chiar dacă avea să întîmpine acel final în singurătate, chiar dacă despre lupta ei nu avea să știe nimeni pentru a-i onora numele și amintirea. Delenn a trecut testul cu ajutorul lui Sheridan, iar mai tîrziu aveau să devină unul dintre cele mai interesante cupluri din Babylon 5.

Ultimul episod al sezonului 10 mi-a adus aminte de episodul de acum două decenii: Doctorul a trecut și el testul, și, la rîndul lui, a avut nevoie de prieteni pentru a supraviețui unui război pe care l-a cîștigat în mare măsură.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 11 - World enough and time

Tu ce crezi că se poate întîmpla dacă încerci să faci un criminal psihopat să se schimbe? Merită să îi acorzi o șansă pe motiv că ți-e prieten foarte vechi sau totul e deja pierdut și tot ce poți să facă e să-l izolezi undeva (un seif de exemplu) și să arunci cheia apoi să pleci fără să te mai uiți înapoi?

Partea bună a poveștilor ce implică călătorii temporale este că pot combine vechiul cu nou, cele două elemente putînd coexista (oarecum, în funcție de regulile poveștii) în același zonă spațio-temporală. Acest episod e doar prima parte a unei povești, iar finalul lui te (va) face să aștepți cu nerăbdarea continuarea.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 10 - The eaters of light

Peter Capaldi se întoarce în zona natală, iar soldații romani se întorc într-un nou episod Doctor Who, chiar dacă Doctorul și însoțitorii săi ajung în Scoția după ce a noua legiune romană a fost masacrată. Dispariția celor 5 mii de soldați antrenați din arhivele romane care au supraviețuit pînă acum este oarecum discutabilă, iar posibile explicații și cărți scrise despre perioada respectivă există.

Bill Pots (Pearl Mackie) citise cu ceva vreme în urmă o care despre ea (probabi The eagle of the ninth scrisă în 1954 de scriitoarea pentru copii Rosemary Sutcliff) și are o teorie despre ce s-a întîmplat acolo, iar Doctorul posesor al unei mașini a timpului încearcă să-i arate că nu are dreptate.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 9 - Empress of Mars

Dacă-ți plac poveștile lui Jules Verne s-ar putea să îți placă și al nouălea episod din sezonul 10: un grup de soldați britanici din epoca victoriană ajung pe Marte. În anul 1881.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 8 - The Lie of the Land

Ultima parte a trilogiei cu călugării extratereștri ce au trebuit invitați pentru a stăpîni planeta e un pic cam ciudată, dar se încadrează oarecum în modul de acțiune a Doctorului. E ciudat că a colaborat cu inamicii pentru 6 luni, trecînd de cealaltă parte a baricadei, sau că a trebuit s-o testeze pe Bill în maniera în care a făcut-o, dar după momentul regenerării s-a dat pe brazdă și și-a văzut de treabă. Oarecum.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 7, The Pyramid at the End of the World

Continuarea episodului de săptămîna trecută, Extremis, începe într-un mod interesant: într-o zonă de conflict, în care erau comasate armatele ruse, americane și chineze apare peste noapte o piramidă ”veche de 5000 de ani”. Iar președintele Terrei, Doctorul este chemat să rezolve misterul. Dacă săptămîna trecută în camera lui Bill a apărut papa de la Vatican și cîțiva cardinali, acum ea este vizitată de sectetarul general ONU și cîțiva soldați - prilej foarte potrivit pentru a glumi pe seama președintelui portocaliu pe care-l cunoaștem cu toții.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 6 - Extremis

Ok. Missy se întoarce doar pentru a fi executată. Oarecum. De către Doctor. Iar corpul ei trebuie închis într-un seif și apărat pentru un mileniu în cazul eventualelor reîntoarceri la viață. Oarecum.

Însă relația dintre Master / Missy și Doctor nu e chiar atît de simplă, iar lucrurile pot lua oricînd o întorsătură neașteptată, pe care n-o aștepta nimeni. Partea bună este că identitatea creaturii din seif a fost dezvăluită (chiar dacă nu e deloc surprinzătoare, mulți fani ghicind-o încă de săptămîna trecută), partea mai puțin bună este că s-ar putea ca Lordul preferat al Timpului să-i dea drumul în curînd, ținînd cont de circunstanțe.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 5 - Oxygen

Ce faci cînd Doctorului îi este dor de spațiul dintre stele? Multe aventuri au loc la suprafața planetelor sau ale altor corpuri cerești, dar Doctorul călătorește prin spațiu și timp, așa că locul lui este în parte și acolo. Chiar dacă, după cum chiar el o spune, 'Space - the final frontier. Final because it wants to kill us.' (spațiul - frontiera finală. Finală pentru că vrea să ne omoare.) - fanii Star trek vor recunoaște imediat referințele.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 4: Knock knock

O chirie ieftină într-o casă mare cu camere spațioase? Cine ar putea refuza așa ceva atunci cînd nu ai prea mulți bani de cheltuit? Ce contează faptul că imobilul este vechi și nu tocmai bine întreținut, sau că este bîntuit ori că oamenii dispar fără urmă în timpul nopții? Contează mult faptul că pereții înghit oameni în loc de cină sau că proprietarul clădirii este un individ cît se poate de alunecos și nu tocmai de încredere?

Doctor Who, sezonul 10, episodul 3: Thin ice

Dacă în episodul anterior Bill a ales să meargă în viitor, acum ea și Doctorul ajung înapoi în tecut: Londra anului 1814. Iar episodul 3 reia acțiunea din momentul în care o lasă cel anterior, cu un elefant și un întreg tîrg pe suprafața de gheață ce se întindea deasupra Tamisei.

Istoric vorbind, Tamisa a înghețat de 23 de ori începînd din secolul XIV (iar gheața a fost suficient de groasă ca oamenii să se plimbe pe ea). Anul 1814 a fost ultima oară cînd s-a întîmplat acest lucru, iar acest lucru s-a dovedit a fi un motiv suficient de bun pentru a fi folosit ca decor în mai multe episoade în ultimul deceniu de noul Doctor Who.

Doctor Who, sezonul 10, episodul 2: Smile

Cea mai bună colonie a viitorul e cea în care îți trimiți roboții înainte, construiesc tot ce trebuie construit (clădiri, străzi, serele pline de plante, cîmpurile cultivate, etc), iar mai tîrziu, cînd nava cu coloniști ajunge, îi trezește pe toți din somn într-un oraș construit special pentru ei. Idilic, nu? Iar dacă roboții îți monitorizează statea de spirit și caută să-ți îndeplinească totul e și mai bine. Nu-i așa?

Doctor Who, sezonul 10, episodul 1: The pilot

Un sezon nou a început să fie difuzat aseară, un companion nou a fost prezentat, TARDIS-ul este din nou ”mai mare pe dinăuntru” (exclamația preferată a celor care intră prima oară în cabina telefonică albastră). Și nici măcar nu este nevoie să-l vezi pe Doctor pentru a te bucura de spectacol: modul în care Bill Pots (Pearl Mackie) își face apariția e cît se poate de simplu și clar.

O nouă clasă de eroi

Sezonul 10 al noului Doctor Who (după pauza de cîțiva ani) va începe peste două săptămîni, în 15 aprilie, iar pe măsură ce călătoria Doctorului se apropie de final (atîta vreme cît nu se răzgîndește, este ultimul sezon al lui Peter Capaldi în acest rol) o nouă clasă de eroi va apare.

Doctor Who: The return of Doctor Mysterio

Singurul episod (special sau nu) din anul 2016 al serialului Doctor Who a fost difuzat aseară. După moartea lui River Song (Clara e doar o amintire îndepărtată, atît de neclară încît nici măcar nu este menționată) și o absență de 24 de ani Doctorul se întoarce pe Pămînt, și pentru prima oară are de concurat cu un alt tip de super-erou pentru inima publicului. Sau, cu alte cuvinte, cam așa ar arăta povestea lui Superman povestită de un britanic.

Doctor Who, episodul special de Crăciun 2015 - The husbands of River Song

Sau ultima aventură a Doctorului şi a lui River Song (oarecum, pentru că ea ajunge la Bibliotecă - episodul 8, sezonul 4 - şi moare în partea a doua a poveștii, sacrificîndu-se ca să-l salveze pe bărbatul iubit), ori ultima noapte a Lordul Timpului şi a nevestei sale (una lungă cît 24 de ani). Spune-i cum vrei, oricare variantă e valabilă.

Dar asta nu înseamnă că episodul special de Crăciun este ultima apariție a lui River - vreme de 200 de ani s-a tot întîlnit cu Doctorul în ordinea inversă (ar cam trebui să știi deja suficiente lucruri pentru a nu intra în detalii) pentru a-i oferi o șansă în continuarea aventurilor în ordinea corectă. Jenna Coleman a părăsit recent serialul, iar Clara Oswald a primit o șansă oarecare (chiar dacă mică) de a reintra în viața Doctorului cîndva în viitor. River a fost deja salvată (electronic, în baza de date a Bibliotecii), ar putea la fel de bine să revină într-o formă sau alta - nimic nu durează veșnic, totul este schimbător, iar orice informații suplimentare despre planurile producătorilor executivi sînt probabil secrete.

Doctor Who, sezonul 9, episodul 12 - Hell bent

Amintirile devin povești atunci cînd le uităm. Poate că unele dintre ele devin cîntece. Å¢ine minte asta pentru că e important.

Ei bine, Clara Oswald a rămas în continuare moartă. Oarecum. Iar mai departe începe fru

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.