Rozalia Biro și Soarta bipezilor, încotro?

Au trecut vreo 4 ani de la farsa asta radiofonică, dar a trebuit să îl aud acum două zile pe Traian Băsescu refuzînd propunerea lui Victor Ponta pentru ministerul culturii pentru a afla că Rozalia Biro nu are copii bipezi în familie - lucru destul de curios, ținînd cont că-i știu și se mișcă foarte bine pe ambele picioare. Nici pe Daniel Buz dugan nu-l ascult (decît cel mult ocazional, în situații mai deosebite, de genul farselor pe seama fostului viceprimar al Oradei cu repercursiuni în sfera politică, ca acum).

"De la dînsa (Rozalia Biro - n.r.) am aflat și a aflat toată Romănia că nu are niciun biped în familie și, de asemenea, am aflat tot de la dînsa zilele acestea că în Romînia se nasc tot mai puțini bipezi. Cred că avem o problemă complicată, de neînțelegere perfectă a limbii romîne pentru un membru al Guvernului", a declarat, rîzînd, președintele Traian Băsescu, explicînd de ce i se pare nepotrivită propunerea premierului pentru Ministerul Culturii.

Sursa e aici. Èšinînd cont că "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localități" și că pe străzile din municipiu reședință de județ abia dacă pot fi găsiți cîțiva pentru că Poliția Comunitară i-a ridicat pe aproape toți ceilalți, hai să zicem că de data asta sînt 100% de acord cu decizia lui Traian Băsescu de a-i respinge numirea ca ministru. Ce dracu, dacă cineva, oricine ar fi, nu poate vorbi corect și nu e în stare să înțeleagă aproape la perfecție (nu iau în considerare regionalismele sau alte detalii specifice) singura limbă oficială a statului romăn, ce mai caută în politică? Sau în oricare posturi în care are nevoie de această cunoaștere a limbii romăne.