Klaus Iohannis: mergeți la vot

Mesajul pe care l-am auzit ceva mai devreme este unul corect (ba mai mult: votul unui grup mare de oameni informați este o armă periculoasă în politica oricărei țări), dar președintele în funcție o comite din nou: speră că poate produce suficientă emoție încît să convingă acel grup mare de oameni să meargă duminică să voteze.

Problema e că în ultimii doi ani cantitatea de emoție produsă de Klaus Iohannis este una neglijabilă (epsilon, dacă ar fi să folosesc un termen din matematică). Mai mult: nu întotdeauna a fost o emoție bună. A cîștigat alegerile pentru că Victor Ponta a stîrnit o emoție mult mai intensă decît el, iar de atunci n-a prea strălucit. A avut cîteva momente bune, dar asta nu-l face un om popular, generator de emoție pozitivă și stimulantă.

Nu pot oferi un alt îndemn, dar măcar nu am pretenția (și nici măcar speranța) că vă voi emoția atît de profund încît nu puteți sta liniștiți pînă ce ștampilați hîrtiile alea duminică. E doar un alt îndemn. Mergeți la vot. Votați cum vă convine cel mai bine.