Călătorind spre Alpha Centauri

Omenirea are o mulțime de probleme (cu războaiele și conflictele de tot genul, cu foametea și bolile, cu referendumuri și religia ce ne vrea înapoi în evul mediu), dar unii oameni visează să trimită obiecte artificiale în cel mai apropiat sistem solar.

Alpha Centauri (cunoscut și ca Alpha din Centaur, Rigil Kentaurus, Rigil Kentarus, Toliman sau Bungula) este un sistem de trei stele cu trei exoplanete (dintre care două sînt nesigure): Alpha Centauri A și Alpha Centauri B sînt cele două stele principale care formează un sistem binar în timp ce Proxima Centauri (Alpha Centauri C) este o pitică roșie mult mai puțin luminoasă, considerată cea mai apropiată stea de noi, aflată doar la 4,37 ani lumină (1,34 parseci) distanță de Soare.

Proxima Centauri b este o planetă pe orbită în jurul Proxima Centauri și ar putea fi prima oprire spre colonizarea umană a brațului galaxiei în care ne aflăm. Cu condiția să ne rezolvăm problemele repede, în următorul secol, și să găsim o metodă rapidă de a ajunge acolo: tehnologia actuală nu produce suficientă energie pentru o călătorie rapidă.