Pe vremuri, cînd eram copil, citeam o mulțime de povești, inclusiv cele scrise / culese de Petre Ispirescu. Una dintre ele se numește ”Sarea în bucate” (dacă ai uitat-o o poți reciti aici), iar una dintre ideile de acolo e următoarea: ”Acum am vrut să dovedesc tatei că, fără miere şi fără zahăr, poate omul să trăiască, dar fără sare nu, d-aia i-am gătit bucatele fără sare.”

Și are dreptate, nu putem trăi fără sare, dar reacțiile organismului uman sînt chiar mai interesante decît simpla informație: pentru că NaCl nu este prea răspîndit la suprafața solului (de obicei trebuie săpat pentru a ajunge la depozitele respective) oamenii au dezvoltat un gust pentru alimentele sărate pentru a se asigura că au parte de suficientă sare.

Adică NaCl va face mîncarea mai bună decît zahărul și mierea (dacă ar fi să folosesc exemplele din poveste), influețînd alte gusturi.

Partea proastă e că prea multă sare strică: are efecte negative asupra sistemului circulator, mărind presiunea sanguină.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Sarea din bucate - Dan-Marius Sabău - articole diverse: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.