În mod normal ai zice că (aproape) nimic nu crește în Sahara (sau în oricare deșert terestru): ariditatea este o problemă importantă pentru că plantele au nevoie de apă ca să se dezvolte, iar calitatea și consistența solului este o cu totul altă problemă, nu mai puțin serioasă. Totuși...

Unul dintre avantajele nete ale sateliților artificiali este că pot urmări particulele în suspensie din atmosfera terestră, adică inclusiv circulația nisipului din deșerturile terestre: în combinație cu alte elemente deșertul din Sahara poate deveni un îngrășămînt excelent pe continentul american și insulele dintre America și Africa după ce e purtat de furtună.

Iar asta poate fi (dacă se poate spune așa) aspectul bun al prafului deșertic, indiferent de unde provine și unde ajunge pe globul terestru: produce sol. Partea proasta e că se poate combina cu diverse elemente precum mercurul și pesticide și devine toxic pentru ființele vii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Nisipul din Sahara, îngrășămînt pe alte continente - Dan-Marius Sabău - articole diverse: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.