Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, protestează

Momentul amuzant al zilei de ieri (cam singurul, pentru că mizeriile din parlament ale PSD+ALDE au smuls din rădăcină orice urmă de amuzament) este protestul primarului orașului Voluntari: confruntat cu pierderi de cîteva milioane de euro (nu e singurul oraș din țară confruntat cu asemenea probleme) Florentin Pandele vrea să iasă în piața Victoriei din București să protesteze.

Parcă îmi și imaginez discuția de aseară din familia de primari (unul de Voluntari, altul general al Bucureștiului).

- Iubi, am auzit că protestezi împotriva bugetului.

- Da, dragă. Am și motive: pierderi pe toată linia.

- Iubi, mă faci de rușine în partid. E de prost gust ca soțul Gabrielei Firea să protesteze împotriva Guvernului.

- N-am de ales, dragă. Oamenii și-au pus speranțele în mine.

- Iubi, și ai mei la fel. Cum crezi că o să ajung președinte dacă am un soț atît de turbulent. Mai ales că nici nu te alături mișcării #rezist.

- Dragă, parcă-ți spusei că n-am de ales. Îmi eliberezi permisiunea de protest?

- Iubi, nu cred că pot.

- Dar, iubi, nu e nevoie să o semnezi tocmai tu. Poți să delegi unul dintre subordonați. Ca de obicei.

- Iubi, știi că nu depre asta e vorba... Nu cred că pot să arăt obrazul lumii după aceea.

”Directorul economic m-a informat, în urma unor calcule pe care le-a făcut, m-a informat că orașul Voluntar va pierde 8 milioane de euro. Bugetul este 40 de milioane. Avem proiecte în derulare. Știu că vor apărea tot felul de interpretări. Îmi pare atât de rău. Eu sunt un monarhist convins și-mi pare atât de rău că acest semnal este dat astăzi, dar îmi este teamă și sunt convins că zilele următoare va intra în Parlament ca să fie votat bugetul. Odată votat, nu va rămâne decât să ne uităm unii la alții, să oprim proiectele începute. (...) Probabil vor apărea tot felul de comentarii de genul `soțul doamnei primar general e nemulțumit`. Eu fac acest demers în calitate de primar al orașului indiferent și nu-mi este indiferent dacă anul viitor voi avea la buget în loc de 40 de milioane, 32. 

Vreau să ies în stradă, să protestez. Nu mă voi alătura #rezist. Dacă tot s-a spus că este piața protestelor, dacă dl premier a spus că nu este o mare problemă și că putem protesta fără să avem o aprobare, de ce nu al putea să protestez și eu? De ce nu ar putea să vină lângă mine alți primari sau cine vrea să protesteze în Piață? Cu atât mai mult cu cât sunt convins că Jandarmeria va avea grijă să nu ne luăm niciunul dintre noi un box în față” a spus Pandele, la Antena 3.

Sursa aici.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează