Cît de mult îți plac numărul 13, trecutul pe sub o scară sau pisicile negre care traversează strada prin fața ta? Ce părere ai cînd întîlnești unul dintre puținii hornari care își mai fac veacul prin localitatea ta?

Ești superstițios de felul tău sau doar atent la ce se întîmplă în jurul tău?

Bine, bine, dacă vezi vreo pisică neagră prin preajmă înseamnă că are treabă în aceeași zonă ca tine (iar noaptea toate pisicile sînt negre). Nu numai că te va ignora, dar s-ar putea să fugă de tine dacă încerci s-o agăți.

S-ar putea ca hornarul să facă la fel dacă încerci să-l abordezi pe motiv că are prea mult de lucru și n-are timp de stat la taclale. Nu-l urmări pe sub scară pentru că s-ar putea să fie cineva pe ea și să-ți scape ceva în scăfîrlie (iar dacă ți-o sparge e în întregime treaba ta).

N-aș putea spune toate superstiții au ca origine un eventual pericol de care trebuie să te ferești sau care dintre ele provin de la obiceiuri vechi și uitate acum, dar sînt cîțiva care încearcă să ofere asemenea explicație: animația e produsă de Jérémie Balais și Jeff Le Bars și regizată de TED-Ed pe baza unei lecții de Stuart Vyse.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Despre originea superstițiilor - Dan-Marius Sabău - articole diverse: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.