diverse

Cînd e vorba de costumele tradiționale din zona Beiușului (sau Binș cum i se mai spune) și a copiilor nu tocmai reușite făcute după ele cine e mai indicat să le fie critici decît localnicii?

Mi s-a spus că răul de mișcare îți cam întoarce stomacul pe dos și-ți provoacă alte cîteva senzații neplăcute de care abia aștepți să scapi (mai ales cînd ești foarte sensibil la așa ceva și fiecare drum mai lung este un adevărat chin). Iar atunci cînd mișcarea e mult mai rapidă și mai sînt factori care agravează senzațiile (cum ar fi de exemplu ceața) obții ceva ce n-ai dori nici celui mai mare dușman.

Nu cred că au vreo legătură cu Christine, mașina preferată a lui Stephen King, dar modelele astea se mișcă de capul lor mai mult ca ea.

Va mai dura ceva vreme pînă cînd autoritățile române te vor lăsa să te relaxezi la tine acasă folosind altceva decît alcoolul și medicamentele la modă, dar pînă atunci poate te bucuri un pic de parodia următoare.

Sînt momente (cam rare, dar există) în care aș testa toate aceste produse. Simultan, dacă se poate.

Dacă poți să faci singur ceea ce ai nevoie (trotuarul în cazul ăsta), de ce ai aștepta să facă altcineva pentru tine?

Dacă copilul tău se plînge că i s-a stricat jucăria preferată și e făcută din plastic îți va fi mai ușor să îl / o oprești să mai plîngă după ea: spune-i că va fi reciclată în alte jucării sau chestii faine (de care se va putea bucura mai tîrziu). Iar dacă îi / o  convingi să se implice în reciclarea ei cu atît mai bine.

 Are și motive să fie mîndru:

Cînd avea 21 de ani Stephen Hawking a fost diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), iar doctorii au estimat că mai avea 2 ani de trăit. Însă le-a cam dat cu tifla și a mai trăit 55 de ani, cu o minte intactă și ageră într-un corp care răspundea din ce în ce mai puțin comenzilor sale.

Din ce-am auzit, Ministerul Mediului vine cu o propunere interesantă de modificare a legii deşeurilor: pentru fiecare ambalaj care poate fi reutilizat cumpărătorul ar trebui să achite în magazin 2 lei, urmînd să şi-i recupereze atunci cînd va returna sticla, borcanul sau pet-ul respectiv. Iar ideea nu e deloc rea!

Cam tot ce vrei să știi despre bitcoin și alte criptomonede, explicat de John Oliver pe înțelesul tuturor.

În mod normal ai zice că (aproape) nimic nu crește în Sahara (sau în oricare deșert terestru): ariditatea este o problemă importantă pentru că plantele au nevoie de apă ca să se dezvolte, iar calitatea și consistența solului este o cu totul altă problemă, nu mai puțin serioasă. Totuși...

Bali este o insulă mică din Indonezia localizată între insulele Java Sumatra și Lombok. E una dintre cele mai mari atracții turistice din lume datorită calităților balneo-climaterice naturale imbinate cu tehnicile terapeutice tradiționale locale.

Campusul pe care cei de la Amazon l-au construit în centrul orașului Seattle a crescut odată cu deschiderea ”Sferelor”.

Sau cum să-ți schimbi bacteriile din interiorul corpului. A nu se fac acasă! Iar dacă, totuși, te gîndești să repeți experimentul pe cont propriu ar fi bine să fii conștient de riscuri.

Sau cum să folosești plasticul pentru a culege plasticul din apă. Seabin este un dispozitiv ceeste folosit în mai multe porturi de pe glob pentru a culege mizeriile din mări și oceane.

Cum îți dai seama că o comunitate are probleme? Faptul că tot mai multă lume caută să evadeze din cotidian, să uite măcar pentru cîteva ore problemele curente, ar trebui să-i facă pe unii să pună cîteva întrebări bine țintite.

Ținînd cont că încă nu avem o tehnologie care să producă echipamente ce se repară singure, tot oamenii trebuie să se ocupe de întreținerea și reparația lor.

Pe vremuri, cînd eram copil, citeam o mulțime de povești, inclusiv cele scrise / culese de Petre Ispirescu. Una dintre ele se numește ”Sarea în bucate” (dacă ai uitat-o o poți reciti aici), iar una dintre ideile de acolo e următoarea: ”Acum am vrut să dovedesc tatei că, fără miere şi fără zahăr, poate omul să trăiască, dar fără sare nu, d-aia i-am gătit bucatele fără sare.”

Nu e nevoie de foarte mulți oameni și nici de turme de animale prea mari pentru a despăduri o suprafață întinsă, dar activitatea umană poate avea acest efect: atunci cînd vikingii au ajuns în Islanda în secolul IX aceasta era acoperită cu păduri în proporție de 25-40%.

Subcategorii

diverse - Melodia zilei

diverse - mesaje nesolicitate

diverse - Urari

diverse - Mofturi

diverse - Colaborare

diverse - concursuri

diverse - jocuri

diverse - Criminalitatea informatica

diverse - erori gramaticale

diverse - reclame

diverse - Investitii

diverse - IT-internet-TI

diverse - amuzante

diverse - artisti

diverse - imagini

diverse - melodii

diverse - Povesti istorice

diverse - parodie

diverse - funny

diverse - vinzari

diverse - cugetarea zilei

User Rating: / 1
PoorBest  
articole diverse - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.