diverse

Sistemul metric versus sistemul imperial

Se spune că matematica este limbajul universal pentru că reduce cam totul la un numitor comun. Însă în viața de zi cu zi măsurătorile pe care se bazează matematica aia (adică situațiile în care o aplici în activitatea cotidiană) valorează la fel de mult ca formulele utilizate.

Ce-au căutat femeile pe Pornhub în 2018

Bine, bine, Pornhub a făcut public (din nou) un raport destul de detaliat despre ce caută femeile din lume cînd vine vorba de pornografie (raport care a fost publicat săptămîna trecută, cu ocazia zilei de 8 martie).

10 metode de a dispărea

Nu știu dacă sau ce motive ai să dispari de pe hartă (să rupi contactul cu familia, prietenii, viața de pînă acum), dar dacă te bate gîndul să faci așa ceva ți se oferă cîteva sugestii mai mult sau mai puțin potrivite pentru realitatea românească.

Cică votul tău contează, inclusiv în 26 mai

Prima oară l-am văzut pe Facebook (încărcat de Rareș Bogdan și redistribuit de cîteva ori pînă să ajungă la mine, la mîna a treia sau a patra, probabil), apoi l-am căutat pe YouTube pentru că am ceva de comentat despre filmulețul ăsta.

Platiști demonstrînd că Pămîntul e rotund

Sau, cu alte cuvinte, cum să cheltui 20 de mii de dolari și să eșuezi. Nu știu ce-o să faci urmărind înregistrarea alăturată, dar eu încă mai rîd din cauza ei.

România vrea autostrăzi

Înregistrarea e nițel amuzantă (pe mine m-a făcut cu siguranță să zîmbesc) dar da: România vrea are nevoie de autostrăzi. E cu moldoveanul care a făcut un metru de autostradă din banii lui pentru a le arăta idioților de la guvernare că ”bă, se poate!”.

Recorder: Cum învață profesorii să vorbească despre sexualitate?

Sexualitatea o să fie mereu un subiect la modă, chiar și printre tinerii care-s acum la finalul gimanziului și prin liceu. Nu prea știu cum se predă sexualitatea prin școli (dar mă aștept ca unii părinți să fie foarte împotrivă deși subiectul ar trebui să fie obligatoriu și predat bine), pe vremea mea nu se preda deloc. Rezultatele se văd (aud): nu știu să fi fost vreo colegă de liceu gravidă acum 20 și ceva de ani, cînd eram liceean, dar am auzit de cîteva ori despre tinere eleve rămase gravide.

Povești despre universuri paralele

Unii spun că-s povești înfricoșătoare care li s-a întîmplat cîtorva oameni, dar mi se par mai degrabă scenarii pentru următoarea serie din Zona crepusculară.

Laura Codruța Kovesi la radio Europa FM cu Andreea Esca

Ieri am fost un pic prins (cu CoderDojo și diverse) și n-am reușit să ascult interviul ăsta. Dar, din fericire, interviul e și pe YouTube și pot să recuperez azi (poate recuperăm împreună).

Recorder: De ce se revoltă procurorii?

Ordonanţa de Urgenţă propusă de ministrul Tudorel Toader şi adoptată recet de Guvern (OUG nr. 7/2019) a paralizat sistemul de justiţie din România: procurorii DIICOT şi cei de la parchetele din mai multe oraşe şi-au suspendat activitatea şi au organizat proteste.

Cum să scapi de dependența de zahăr în 10(?) zile

Tipul spune că ai putea să scapi de dependența de zahăr în numai 10 zile. Bine, poate n-or să fie tocmai 10 zile, dacă mai scapi cîte o linguriță de zahăr în cafea în ziua 4 sau 7 s-ar putea să dureze ceva mai mult, dar n-aș putea spune că greșește prea tare.

Cum să muți un avion cu ajutorul oamenilor cu dizabilități

Anul trecut, în 23 noiembrie 2018, aeroportul londonez Heathrow și-a deschis porțile celor 98 de participanți (adică voluntari, ofițeri de securitate și echipa de operațiuni) la doborîrea unui record mondial.

Idei despre viitorul medieval al umanității

Ideile lui Sean McFate sînt interesante, dar nu neaparat neobișnuite: statele așa cum le cunoaștem acum sînt noi (raportat la istoria umanității), au doar 300-400 de ani în timp ce grupurile de influență ce le-au precedat (și care și-au continuat oarecum existența pînă în zilele noastre - banul face de multe ori regulile) au o vechime de milenii.

Autostrada submarină proiectată de Norvegia

În timp ce România abia e în stare să facă cîțiva kilometri de autostradă la cîmpie și peste niște dealuri, Norvegia are planuri mult mai ambițioase: vrea să facă o autostradă care să lege sudul țării de nord.

Înotînd printre gunoaiele din oceanul Pacific

Dacă vei ajunge să înoți prin ocen s-ar putea să găsești bucăți de plastic de tot felul (de la periuțe de dinți la canistre), plase de pescuit și o mulțime de alte chestii mai des decît obișnuitele fructe de mare.

Chestii (inedite) despre orgasm

Prezentarea TED e pe YouTube de aproape 10 ani, ai avut suficient timp ca să afli mai multe chestii despre orgasm. Dar, dacă, totuși, n-ai avut prilejul o poți face acum: autoarea Mary Roach prezintă cîteva cercetări vechi (unele vechi de secole) despre sex și orgasm.

Ce se întîmplă cu sîngele tău după ce donezi?

Înregistrarea alăturată are ca subiect donatorii din America de nord, dar mă îndoiesc că prin România procedurile sînt mult prea diferite: sîngele este folosit pe bucăți, în funcție de ce anume are nevoie cel care îl primește.

Pămîntul plat și ignorarea a 2500 de ani de știință

”În ultimii 15 ani am căutat adevărul”. Dar a rămas la ideea că Pămîntul e plat, ceea ce înseamnă că a căutat adevărul ăla în cele mai nepotrivite locuri.

Mircea Badea chiar el devine Mircea Podea chiar el

Nu știu ce e în capul lui Mircea Badea ”chiar el” (și nici nu-s prea dornic să aflu), dar e a doua oară cînd intră în ring cu un multiplu campion la Muay Thai, Teodor „Tedi” Constantin. El, Mircea, fiind paralel cu sportul ăla. Și, așa cum e de așteptat, a luat-o din nou în freză.

Bebeluș născut pe orbită

- Cînd te-ai născut?
- 2024.
- Unde?
- Pe orbită.
- Pe obita cui?
- Pe orbita planetei Pămînt.

Subcategorii

diverse - Melodia zilei

diverse - mesaje nesolicitate

diverse - Urari

diverse - Mofturi

diverse - Colaborare

diverse - concursuri

diverse - jocuri

diverse - Criminalitatea informatica

diverse - erori gramaticale

diverse - reclame

diverse - Investitii

diverse - IT-internet-TI

diverse - amuzante

diverse - artisti

diverse - imagini

diverse - melodii

diverse - Povesti istorice

diverse - parodie

diverse - funny

diverse - vinzari

diverse - cugetarea zilei

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.