diverse

Imunitate la înțepătura de țînțar

La cîți țînțari au invadat Oradea anul ăsta, imunizarea la înțepăturile lor ar trebui să fie un subiect de interes.

Minele din centura de asteroizi și carburantul pentru călătoriile lungi

Minele din centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter sînt încă un vis frumos, dar (conform unora) ar putea furniza carburantul necesar pentru călătoriile interstelare.

Protest la o lună după 10 august

La o lună după protestul din 10 august și incidentele violente de atunci vor avea loc cîteva manifestații de protest: oamenii nu vor dictatură.

Bicicliștii și căștile de protecție

Deja au trecut 3 luni și 3 zile de cînd mi-am luat o bicicletă nouă (după cîțiva ani de pauză), iar odată cu ea și cască de protecție. La peste 1300 de kilometri parcurși în aceste luni am purtat casca doar de cîteva ori.

Cum au schimbat astronauții Luna

Senzorii lăsați de astronauți pe Lună au continuat să se încălzească (să arate temperaturi din ce în ce mai mari) pînă le-a expirat durata de viață.

Pilulă pentru mahmureală

Din ce-am auzit mahmureala de a doua zi poate fi destul de neplăcută. Fiecare are cîte o rețetă magică pentru a contracara efectele alcoolului, cu mai mult sau mai puțin succes.

Jet ski cu aripi

Nu am avut încă prilejul să mă dau cu un jet-ski: am ajuns cam rar la mare, iar de fiecare dată am fost prea prins cu altele pentru a naviga pe apă cu așa ceva.

Colonizarea Lunii, mai aproape decît era anticipat

Cea mai bună candidată pentru colonizare este planeta Marte, chiar dacă e departe, are o atmosferă mult mai rarefiată decît a Terrei, gravitație mai mică și n-are cîmp magnetic care să îi protejeze pe cei de la suprafață de radiațiile venite din cosmos. Are totuși apă lichidă și gheață la poli.

iPhone fără carcasă de protecție

Luna trecută Neil deGrasse Tyson a explicat motivul pentru care nu și-a pus telefonul mobil într-o carcasă de protecție.

Scaunul pe care-l porți cu tine

În anumite condiții poți să scapi ceva mai repede de cîrje dacă te rănești la picior (mai jos de genunchi).

Cerbul de aur 2018, programul transmisiunilor

În ultimii cîțiva ani am ajuns să cred că festivalul ăsta e mort și bine îngropat. Aparent cineva a băgat suficienți bani în el ca să-l resusciteze pentru încă (cel puțin) o ediție: în perioada 29 august - 2 septembrie 2018, în anul Centenarului României, TVR1 şi TVR HD transmit ediţia aniversară a Cerbului de Aur.

Cum să scapi de cîrje

N-am avut niciodată o rană care să necesite deplasarea în cîrje (cel puțin nu încă), dar uneori e nevoie de așa ceva pe motiv că nu e tocmai indicat să pui presiune pe gleznă, genunchi sau mușchi după ce le-ai accidentat bine.

Declarațiile procurorului general, Augustin Lazăr

Declarațiile de azi ale procurorului general al României este o reacție sănătoasă împotriva acțiunilor mafiei politice împotriva poporului din care face parte.

Caiac cu aripi

Mă doare-n cot de pescuit și mă interesează destul de puțin motorul (deși s-ar putea să fie util în anumite situații), dar sînt oarecum interesat de caiacul ăsta cu aripi pliabile produs de Fissot.

Rucsacul plutitor care glisează

Ideea e interesantă: un rucsac care plutește și-ți reduce presiunea pe umeri, gît și genunchi cu ajutorul unui cadru dublu ce-ți face bagajul să alunece în sus și-n jos pe măsură ce te deplasezi.

Căni din tigve uscate

Atunci cînd aud cuvinte tigve (tărtăcuțe) mă gîndesc în primul rînd la cap (craniu) pe motiv că l-am întîlnit folosit într-un context anume.

Cică cineva de la jandarmerie și-a cerut scuze

Mîine se face o săptămînă de la protestul din 10 august, iar efectele gazelor împrăștiate aiurea la acel eveniment se fac încă simțite. Acum două zile colonelul Sebastian Cucoş, comandantul intermediar al jandarmeriei române, a ieşit pentru prima dată în faţa presei fără a prezenta scuze pentru incidentele din Piaţa Victoriei sau vreun mesaj victimelor.

Cum să vorbești droid

Probabil n-o să te ajute prea mult în viața de zi cu zi, dar s-ar putea să-ți fie util cînd te cerți cu partenerul de viață și nu vrei să te deranjeze vecinii pe motiv că-i țineți treji la ore mici din noapte.

Viitorul României cu PSD la putere

Nu e nevoie de o mașină a timpului pentru a-ți da seama ce se poate întîmpla dacă PSD-ul rămîne la putere în România, avem deja un caz similar de pe urma căruia putem trage concluzii.

Mi-e atît de foame încît aș mînca și farfuria

Expresia din titlu e veche, o foloseam ocazional în copilărie, cînd ajungeam flămînd acasă: eram în stare să mănînc tot ce mi se punea pe masă, chiar și farfuria curată. În acele vremuri îndepărtate farfuriile nu erau comestibile, dar situația s-a schimbat nițel în ultimul timp.

Subcategorii

diverse - Melodia zilei

diverse - mesaje nesolicitate

diverse - Urari

diverse - Mofturi

diverse - Colaborare

diverse - concursuri

diverse - jocuri

diverse - Criminalitatea informatica

diverse - erori gramaticale

diverse - reclame

diverse - Investitii

diverse - IT-internet-TI

diverse - amuzante

diverse - artisti

diverse - imagini

diverse - melodii

diverse - Povesti istorice

diverse - parodie

diverse - funny

diverse - vinzari

diverse - cugetarea zilei

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.