diverse

Start Up Nation din perspectiva unui fotograf

Poate ai la dispoziție 16 minute în care să-l asculți pe Radu Tudoroiu vorbind despre ideea de Start Up Nation. A trecut în revistă lucrurile bune, lucrurile rele, greșelile și ce-ar schimba.

John de Lancie: adevărul și minciuna

Pe John de Lancie l-am văzut în cîteva filme și seriale (inclusiv în cîteva sf-uri), e un actor deja veteran, dar (într-un fel) o să rămînă mereu Q din Star Trek, The next generation.

Discursul susținut de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European

N-am prea apucat să urmăresc în direct evenimentul de aseară de la Ateneu, am avut treabă (antrenament și diverse), dar am apucat să recuperez după aia (azi noate și în cursul zilei de azi).

 

România a preluat oficial, aseară, președinția Consiliului Uniunii Europene. Din ce-am înțeles, au rostit discursuri Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache, Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean Claude Juncker și Viorica Dăncilă.

Cel mai aplaudat discurs a fost al preşedintelui Consiliului European, care a vorbit în limba română la Ateneu, și este de înțeles de ce: n-a fost un discurs deosebit, dar a fost foarte bine pregătit (cu referințe pe care românii le înțeleg perfect). Ceea ce-a fost de-a dreptul impresionant este faptul că a fost un discurs mai bun (mai corect gramatical, mai inteligent) decît oricare dintre dintre discursurile Vasilică ”ca și” Dăncilă. Practic, președintele Consiliului European îi dă clasă ”Veoricăi” și, probabil, cam oricărui pesedist. Bravo!

Robot ucis de o Tesla

Unii ar spune că pînă și roboții au început să se ucidă între ei dar n-ar fi tocmai adevărat: a fost doar un accident.

Ceva de mîncare

Am ajuns mai mult din întîmplare printre rețetele cu omlete de pe youtube și-am început să salivez la greu văzînd ce-i pe acolo.

Recenzia anului 2018

Sau, mai precis: recenzia pe care Morgan Freeman a făcut-o anului care s-a încheiat.

Războinicii planetei

Despre filmulețul ăsta se spune că a fost nevoie de aproape 1000 de zile (995, cică, adică aproape 3 ani) ca să fie produs.

Cum ar putea fi construită o sferă Dyson

În numai cîteva mii de ani (iar drumul a fost cît se poate de sinuos) omenirea a trecut de la simpli vînători culegători care se adăposteau prin peșteri și știau să facă focul la exploratori spațiali prin trimiterea de sonde prin sistemul solar și imediata apropiere.

Cadouri de sărbători pentru oamenii fără adăpost

Înregistrarea asta are 1 an și 9 zile vechime (pe YouTube) și a strîns peste 2,1 milioane de accesări. Îs curios (deși mi-e ”teamă” că curiozitatea îmi va rămîne nesatisfăcută): cîți dintre cei care au urmărit-o au făcut ceva similar, inspirați sau nu de ce au văzut aici.

Colonizare: Marte versus Venus

Sînt cîteva asemănări între Venus și Marte, dar deosebirile sînt ceva mai numeroase. Ambele planete se află, împreună cu Pămîntul, evident, în zona de aur a sistemului solar - adică zona în care planetele primesc suficientă energie pentru ca apa să poată exista la suprafață în stare lichidă.

Cum ar fi ca oamenii modificați genetic să devină standardul?

CRISPR, o metodă destul de eficientă de modificare a genomului ființelor vii, există de cîțiva ani și e folosită cu succes (deși în anumite cazuri virușii folosiți declașează un răspuns imunitar din partea organismului animalului respectiv).

Modificările făcute genomului uman sînt (încă) ilegale, dar un chinez a ignorat deja acest lucru, recent, pentru a bloca o anumită genă implicată în infectarea cu HIV. Iar acțiunea a făcut deja valuri (mulți l-au blamat pe chinez), chiar dacă cel care a făcut modificarea n-a publicat încă date despre proces pentru a fi analizate de specialiștii în domeniu. Este destul de posibil ca alți oameni să îi calce pe urme și să ignore precauțiile științifice (unele-s suficient de puternice pentru a fi transformate în legi de către diverse state).

E destul de sigur faptul că în următorii (hai să zicem 10) ani modificările genetice umane nu se vor înscrie în tendința globală, așa cum au făcut-o (de exemplu) telefoanele mobile inteligente în ultimul deceniu. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, e posibil ca ele să devină un standard, fie doar pentru corectarea erorilor genetice și imunizarea la majoritatea bolilor infecțioase de acum.

Și, dacă tot se va ajunge (probabil) acolo, unii părinți vor dori cu siguranță să le ofere progeniturilor lor șanse crescute de a reuși în viață. Dacă asta înseamnă adăugarea unor atribute fizice sau mentale pe care nu le are în mod normal (evoluția înseamnă, de fapt, adaptarea ființelor vii la mediul înconjurător) și-ar spune ceva de genul ”bun, hai s-o facem și pe asta”. Tu cum ți-ai imagina o asemenea lume?

Copiii tăi ar putea trăi pe Marte

Bine, bine. Copiii tăi nu vor avea mari șanse să ajungă pe Marte sau chiar să trăiască acolo pe motiv că ești român și trăiești într-o țară din lumea a treia (probabil), dar copiii cuiva vor trăi pe Marte cîndva în următorii 20 de ani. Sau cel puțin asta-i tendința.

Ia și tu o gură de apă

Aproape îmi pare rău că a trecut un an fără să aflu de chestia asta: o substanță transparentă și biodegadabilă (chiar mai mult - e comestibilă) făcută din alge. Umplută cu apă îți poate alunga setea pentru o perioadă oarecare de timp.

Importanța curățării tastaturii

Cei care nu mă cunosc s-ar putea să nu știe că-s programator de meserie și că scriu (științifico-fantastic) în funcție de timpul liber. Asta înseamnă că-mi petrec (de obicei) ore bune la calculator, zilnic.

Seara pe lac

N-am talent la desen (cînd iau un creion în mînă și m-apuc să desenez cu el parcă aș desena cu picioarele), dar apreciez chestiile făcute bine și cu pasiune.

România, portret la 100 de ani

Cineva spunea mai demult că România e o țară superbă, păcat că e locuită. Reportajul Recorder alăturat arată destul de bine chestia asta: în ciuda multor oameni de bun simț, inteligenți și educați, încă sîntem printre cei mai săraci din Europa.

O lume cu 10 miliarde de oameni

În termeni biologici, creșterea exponențială a unui grup de ființe vii poartă numele de epidemie. Oamenii nu-s deloc deosebiți față de restul animalelor, a bacteriilor sau a virușilor pe care-i studiază: după cîteva mii de ani de stagnare ne-am sporit numărul indivizilor consumînd tot mai multe resurse și energie.

TrikExplor 4x4 off-road quad

O chestie ce pare interesantă, suficient cît s-o încerci un pic pe deal, în afara oricărui drum cartografiat de nea Goaglă și hărțile lui.

Microfibrele de plastic din organismul uman

Cei care înoată prin mările și oceanele lumii au de înfruntat pericole vizibile (condițiile meteo și peștii prădători) și pericole invizibile (urmele toxice ale activității umane). Micro-fibrele de plastic și-au format deja un circuit în natură, fiind consumate de pești și prin intermediul acestora de alte animale (păsări, oameni, etc) și pot fi găsite în tot oceanul planetar.

De ce ar trebui plătit mai mult pentru parcare

Spațiul, ca și timpul, costă bani. Cea mai bună metodă de a verifica asta este să cauți un loc de parcare (mai ales atunci cînd te grăbești) și să nu găsești.

Subcategorii

diverse - Melodia zilei

diverse - mesaje nesolicitate

diverse - Urari

diverse - Mofturi

diverse - Colaborare

diverse - concursuri

diverse - jocuri

diverse - Criminalitatea informatica

diverse - erori gramaticale

diverse - reclame

diverse - Investitii

diverse - IT-internet-TI

diverse - amuzante

diverse - artisti

diverse - imagini

diverse - melodii

diverse - Povesti istorice

diverse - parodie

diverse - funny

diverse - vinzari

diverse - cugetarea zilei

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.