în cazul în care, întîmplător și din greșeală, v-ați întrebat pe unde am dispărut în ultimele ore, ei bine, aseară mi-am luat un laptop. L-am denumit (pentru prima oară cînd fac asta cu un calculator) Față Palidă din cauza culorii albe a carcasei... Şi pentru că era să-l scalpez de cîteva ori. Ştiți voi... genul de scalpare pe care-l foloseau localnicii americani cînd se lupt au cu invadatorii europeni.

Motivul e simplu: micile problemele pe care le întîlnești uneori cînd încerci să instalezi pentru prima oară pe un laptop o distribuție de Linux (oricare i se potrivește) și nu ești sigur dacă ai sau nu driverele pentru el. Iar cînd ai un Toshiba Satellite c55-a-1rg problemele nu întîrzie să apară - la o căutare pe internet vă veți da seama de ce (la început bootează cam greu de pe orice suport, la unele instalări de sistem de operare se întunecă ecranul și rămîne așa, deși sistemul funcționează fără probleme - tot probleme de drivere). Așa s-a întîmplat cu Ubuntu și OpenSuse (cel puțin mie), li s-a întîmplat și altora (cu alte distribuții, cum ar fi LinuxMint sau Fedora). Pînă la urmă merge, chiar dacă trebuie să-i dai un nomodeset în botul configurării de linux ca să vezi ceva în timp ce-l instalez, dar nu fără să pierzi cîteva ore bune căutînd informații. Culmea e că (cel puțin pînă acum) Suse Enterprise Desktop a funcționat fără nici un fel de probleme, dar instalarea e încă în derulare.

Şi da, l-am luat pe ăla fără sistem de operare. Nu e deloc un secret că prefer să evit produsele Microsoft (cel puțin cînd vine vorba de software) pentru că încă am rămas cu traume de la ecranul albastru al morții de pe vremuri. Iar Linuxul (cam orice distribuție) este o soluție valabilă și destul de eficientă cînd vine vorba de un sistem de operare.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Toshiba Fata Palida - Dan-Marius Sabău - Despre mine: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.