Întîlnire la Piata Unirii, lînga McDonald`s

Urmărind filmulețul ăsta cu Piața Unirii de altădată mi-am amintit de o chestie amuzantă care mi s-a întîmplat acum cîțiva ani.

Ca să înțele geți despre ce este vorba trebuie să menționez că o vreme, acum vreo 10-15 ani, pe vremea cînd îmi căutam o slujbă mi-am introdus CV-ul pe niște site-uri de profil. Probabil mai este încă pe acolo pe undeva, neactualizat de cel puțin vreo 4 ani (nici eu nu mai știu cînd l-am actualizat ultima oară) și neaccesat (cel puțin de mine) cam de tot atîta timp.

Domnișoara cu voce plăcută care m-a căutat la telefon la un moment dat, acum vreo 3 sau 4 ani... mi-o fi găsit Curriculum Vitae-ul în vreunul dintre locurile astea și a fost interesat de el, oricît de veche era versiunea respectivă.

- Bună ziua, v-am găsit datele și, conform experienței, vă potriviți cu ceea ce căutăm. Ați fi interesat de o discuție în vederea unei colaborări?

- mmm... Da.

- Excelent. Haideți să ne întîlnim în Piața Unirii, în ziua X, de la ora 17.

După aia, în scurt timp, am încheiat discuția. Nu știam ce avea de gînd, probabil o angajare, dar de obicei nu prea spun "nu" unei colaborări pînă nu ascult tot ce are de spus. De obicei prefer să aflu toate datele problemei atunci cînd iau o decizie, iar acel caz n-a făcut parte dintre excepții. Iar în Piața Unirii ajung repede... vreo 20 de minute.

în ziua respectivă mă pomenesc din nou cu un telefon de la ea... cam aproximativ o oră - o oră și jumătate înainte de întîlnire.

- Bună ziua. V-am sunat să confirm întîlnirea de la ora 17. Ne vedem acolo?

- Bună ziua. Da, ne vedem.

- Excelent. Haideți să ne întîlnim în față la McDonald's...

.... Pauză... Orădenii și cei care cunosc Oradea știu că n-avem McDonald's în Piața Unirii. N-am avut niciodată și probabil nu vom avea prea curînd... așa că pentru moment mi-am luat telefonul de la ureche și m-am uitat o secundă lungă la el ca la felul 10...

- în față la McDonald's?

- Da.

- Dar eu sînt din Oradea și n-avem McDonald's în Piața Unirii.

... Pauză la celălalt capăt al "firului"...

- Aaaa. Păi nu sînteți din București?

- Păi nu....

- Pai atunci scuze... 

Am lămurit repede problema și de-atunci n-am auzit de ea. De aceea, din nefericire, nu mai rețin datele domnișoarei cu voce plăcută sau din partea cui suna. Şi nu, în absolut nici un Curriculum Vitae n-am scris vreodată că aș fi din București sau că aș fi locuit vreodată acolo (vizitele de 1-3 zile nu contează)...