De ce votez NU la referendumul din 29 iulie

Aparent mai sînt vreo doi (de care știu eu) care nu s-au lămurit de ce voi vota NU la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al Romăniei. Așa că vreau să explic aici motivul votului respectiv ca să se lămurească oricine.

Sînt foarte nemulțumit de performanța lui Traian Băsescu pe postul pe ca re-l ocupă de vreo 8 ani încoace, dar șleata de politicieni conduși de Victor Ponta și Crin Antonescu și care i se opun lui Băse sînt cu mult mai răi. Probabil că mai există unul sau doi care-s bine intenționați, dar atîta vreme cît se pun sub conducerea unor indivizi foarte reprezentativi pentru o tagmă pe care am ajuns să o disprețuiesc nu pot să-i exclud din ea.

Nu aprob manevrele mai mult sau mai puțin legale ale lui Băse despre care am auzit în ultimii ani, dar nici nu pot fi de acord cu manevrele fără jenă de ascundere sub covor a acuzațiilor de plagiat sau subminarea poziției de președinte al țării (fie el și interimar) prin lansarea de către maimuțoiul care-i acum la Cotroceni de acuzații și injurii care nu-și au rostul din partea reprezentantului Romăniei în lume. Mai ales că a ajuns acolo printr-o manevră politică, fără a fi ales de popor.

Da, îl vreau jos pe Băsescu dar voi vota NU la referendumul de duminică. Dintre cele două rele îl aleg pe cel mai mic. în plus, îl vreau dat jos de către un popor conștient de puterile și opțiunile sale, nu de o șleahtă de hoți care se bat pentru același ciolan. Da, cer foarte multe, dar măcar știu ce vreau. Voi puteți spune același lucru?