Leapsa cartilor preferate

Azi am primit (din nou) o leapșă de la Grațian Lascu, una cu cărțile preferate. Problema mea este că nu pot spune că una sau mai multe cărți fac parte dintre preferințe... am citit prea multe ca să mă atașez de una anume. Pot preciza ce fel de cărți re citesc periodic, cam o dată la cîțiva ani, în funcție de tendințe, activitățile de moment, timpul liber, etc, etc... probabil că aceste cărți (sau mai degrabă universuri aparte) se apropie cel mai mult de ceea ce ar reprezenta preferințele mele. Mai mult, în general mă interesează la un autor modul în care scrie, se întîmplă destul de rar să-mi placă doar cîteva cărți, iar restul să îmi displacă.

Cărțile lui Isaac Asimov și seriile Roboților, Imperiului și Fundației, dar nu numai.

Cărțile lui Frank Herbert și seria Dune, dar nu numai.

Trilogia Heliconiei scrisă de Brian Aldiss.

Stephen King nu a ajuns degeaba unul dintre cei mai cunoscuți autori ai groazei ("horror"). De curînd am recitit cărți precum Christine și Salem's Lot, dar nu-s singurele titluri care-mi plac de la el.

Jules Verne a fost și a rămas unul dintre autorii copilăriei. Chiar dacă nu-i recitesc prea des cărțile, au rămas printre cele pe care le deschid mai des.

Mai știe cineva de aventurile lui Pardaillan și ale Faustei scrise de Michel Zevaco? Nu le-am mai recitit demult, deși ar cam trebui să o fac.

Pe vremuri citeam constant aventurile mușchetarilor scrise de Alexandre Dumas, toată seria, nu doar prima și (probabil) cea mai faimoasă carte.

Cu siguranță că am lăsat deoparte multe cărți bune care la momentul în care le-am (re)citit mi-au atras atenția. Lista de mai sus este varianta ultra-scurtă, probabil că dacă aș sta să fac o lista mai detaliată aș pierde vreo două zile ca să o termin.

Şi, ca orice leapșă, ar cam trebui să o trimit mai departe. Cei vizați sînt Alina Gădoiu, Paula Seling și Eugen Huculici.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează