De vizitat

Vizitînd Alba Iulia cu ajutorul primăriei #Oradea

Ce planuri ai pentru 1 decembrie 2018? Pentru că cei de la primăria Oradea își fac deja planuri de călătorie pînă în Alba Iulia: orădenii care n-au mașini personale vor putea lua un tren special CFR pînă acolo și înapoi (via Cluj Napoca).

Bazilica Notre-Dame din Montreal

Dacă ajungi prin Montreal s-ar putea să vrei să vizitezi bazilica Notre-Dame chiar și dacă nu ești creștini: spectacolul de lumini de acolo arată extraordinar.

Descoperind Norvegia

Pare o țară frumoasă, dar nu te lăsa convins de cîteva imagini bine alese.

Dublin, Irlanda și #CoderDojo Coolest Projects

CoderDojo Coolest Projects este un eveniment ce are loc anual la Dublin (locul unde a început mișcarea) în cadrul căreia sînt prezentate proiectele copiilor de la dojo-urile din întreaga lume.

Descoperă județul Bihor

Unii spun că Bihorul e poarta de vest a Transilvaniei deși este județul prin care trec două dintre cele trei Crișuri ce pun bazele provinciei istorice Crișana.

Salina Turda (National Geographic)

Dacă o să ajungi (din nou?) prin salina Turda ar fi bine să știi din timp că a fost folosită din antichitate, exploatarea de sare a fost închisă în 1932 dar salina a fost redeschisă publicului în 1992.

Istanbul: de la Hagia Sophia la moscheea Suleymaniye

Data viitoare cînd ajungi prin Istanbul și vizitezi orașul ar fi bine să știi măcar un pic din istoria orașului: pe vremea cînd făcea parte din imperiul otoman marele inginer-arhitect Mimar Sinan a construit moscheea Suleymaniye cea inundată de lumină după ce conversia Hagiei Sophia dintr-o biserică creștină într-o moschee nu a mai fost suficient.

12 locuri pentru vacanțele pasionaților de știință

Dar poți să mergi chiar dacă nu te pasionează știința. E suficient să-ți placă animalele în mediul lor natural sau să urmărești cîteva fenomene precum Aurora Boreală direct de la fața locului.

Tărîmul de dincolo de podul lui dumnezeu

Tărîmul de dincolo de Podul lui Dumnezeu (sau The Land Beyond God's Bridge dacă preferi varianta englezească) este filmul oficial de prezentare a județului Mehedinți, produs de Radu TORA - Media Promotion și finanțat de Consiliul Județean Mehedinți.

Atracțiile turistice din Yosemite

Dacă ajungi prin parcul național Yosemite (de preferabil înainte ca super-vulcanul să erupă din nou) ar fi bine să vizitezi cît mai multe dintre zonele frumoase de acolo.

Bulgaria

Unii spun că te vei îndrăgosti de Bulgaria de la prima întîlnire, dar aș putea pune pariu că va fi o dragoste cu năbădăi (se spune că e atîta corupție în țară încît trei județe vor să se alipească României, cu tot circul de rigoare).

Crama de la Mileștii Mici, Moldova

Un motiv în plus să vizitezi Moldova (și n-o spun doar eu, o spune și National Geographic): crama de la Mileștii Mici are puse la păstrare aproape două milioane de sticle de vin, cîștigînd recunoașterea din parte cărții recordurilor Guinness ca cea mai mare colecție de vin din lume.

O nouă viziune de turism în Londra

De azi avem la dispoziție un zbor direct Oradea - Londra, și durează doar vreo două și jumătate la un preț destul de bun.

Dubrovnik, Croația, locul potrivit pentru aterizarea regelui

Lumea spune că dacă ajungi prin Dubrovnik, Croația, s-ar putea să crezi din motive întemeiate că tocmai ai aterizat în capitala din Westeros. Dar nu, mă, nu-ți face iluzii: nu tu ești regele din Game of Thrones.

Podul suspendat pentru pietoni din Elveția

Nu e un pod de traversat de către cei care au probleme cu înălțimea și, probabil, nu se recomandă să-l traversezi împreună cu cei cîțiva supraponderabili din familie / grup. Dar în rest traversarea ar trebui să die de-a dreptul delicioasă.

Traseu de biciclete în zona Sighișoara - Tîrnava Mare

Anul ăsta nu voi ajunge prin zonă (încă nu am rezistența necesară pentru un asemenea traseu și trebuie să fac rost de ea), dar este ceva de făcut în anii următori: zona e superbă și merită vizitată.

Traficul rutier în luna aprilie

Anul trecut, aprilie, un drum înzăpezit dintr-un parc aflat în Norvegia. Anul ăsta, aprilie, într-o bună parte a României se circulă cam în același stil.

Munții Scoției

Dacă ai treabă prin Scoția (sau măcar prin actuala Mare Britanie, înainte ca Scoția să-și ceară din nou independența) ar fi cazul să vizitezi și ținuturile înalte ale insulei.

Moara de vînt milenară

Unele lucruri sînt făcute să dăinuie peste timp, dar e nevoie de muncă și de pasiune pentru asta. Morile de vînt din Nashtifan (inițial denumite Nish Toofan, sau dintele furtunii) din nordul Iranului, pot rezista unui vînt de aproximativ 110 km pe oră. Se presupune că designul lor a fost creat în estul Persiei între secolele Vi - X ai erei creștine, iar morile au fost folosite vreme de secole bune.

Transilvania

Nu-i așa că-i o zonă mult prea frumoasă pentru a o lăsa pradă vampirilor consumatori de sînge și materie cenușie? Haideți în vizită și ajutați-ne să-i alungăm.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.