Cum să pornești un CoderDojo

Mișcarea a împlinit recent 6 ani de la înființare, are deja cîteva mii de dojo-uri răspîndite în toată lumea și există încă loc de creștere. Pentru a porni un Dojo nou ai nevoie de cîteva chestii elementare: o sală suficient de încăpătoare, scaune și mese, electricitate și conexiune la internet.

Plus, evident, oamenii care să organizeze totul. Nu e nevoie să fii specialist într-un domeniu tehnic (programare) pentru a ajuta, deși ajută - orice voluntar poate da o mînă de ajutor în amenajarea locului înainte de sesiunea de programare, în promovare, în privința dialogului cu copiii și părinții lor și cu orice altceva mai este nevoie.

În momentul de față CoderDojo Oradea face o mică pauză - în perioada vacanței de vară lumea cam pleacă din oraș (atît copiii cît și părinții). Dar luna viitoare ne reluăm activitatea (vom anunța din timp perioada înscrierilor pe pagina de Facebook) și avem nevoie de mentori și organizatori noi. Dacă ai chef să te apuci de voluntariat într-o echipă și spațiu mișto ești binevenit.