S-ar putea să fi auzit deja de comunitatea CoderDojo (a ajuns deja o comunitate globală, cu mai multe cluburi și în România), dar nu strică niciodată cîteva informații suplimentare și o aducere aminte că e nevoie mereu de programatori. Iar copilul tău poate face ceva plăcut care îi va folosi în viitorul nu foarte îndepărtat și va înțelege mai bine funcționarea dispozitivelor mobile din jurul nostru.

Pe de o parte: copiii sînt inițiați în limbajele de programare și gîndirea logică din spatele lor și apoi învață să programeze. Pe de altă parte, dacă știi deja programare și vrei să devii mentor (adică să îi înveți și pe alții asta) ești binevenit. Avem nevoie inclusiv de organizatori, care să ajute la, știi tu, chestii de organizare. Adică orice altceva în afară de programare.

Activitatea este pe doar bază de voluntariat, iar dacă ai de ”pierdut” într-un mod util și plăcut trei ore în fiecare sîmbătă (între orele 11 și 14 la Oradea Trade Center) ești binevenit / binevenită oricînd. Săptămîna asta vom face pauză pe motiv de 1 mai și de paște creștin ortodox, dar de săptămîna viitoare vom fi în fiecare sîmbătă acolo.

Mișcarea CoderDojo a fost inițiată în iulie 2011 în Irlanda de către James Whelton, un liceean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor și filantrop. Scopul ei este să creeze spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis.

La CoderDojo sînt urmărite cîteva elemente esențiale copiilor și adolescenților: dezvoltarea creativității tehnice, deprinderea de abilități de lucru în echipă, creșterea dorinței de auto-perfecționare, asumarea și practicarea mentoratului și voluntariatului. Dojo-urile active în peste 50 de țări sînt comunități care promovează programarea și tehnologia ca forțe de schimbare pozitivă.

Mai multe informații despre CoderDojo Oradea găsești pe pagina de Facebook.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Cursuri gratuite de programare la CoderDojo #Oradea - Dan-Marius Sabău - CoderDojo Oradea: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.