CoderDojo Oradea

Coolest Projects #România 2019 din perspectiva celor de la Pitești

Ediția românească a Coolest Projects 2019 a avut loc în 30 martie la Iuliu Mall, Timișoara, urmînd ca ediția internațională să aibă loc la Dublin în 05 mai 2019.

#CoderDojo #Oradea la primul cincinal

Au trecut un pic mai mult de 5 ani de activitate (ăia s-au împlinit în 18 ianuarie 2019), dar gala aniversară abia acum urmează: ea va fi organizată sîmbătă, 26 ianuarie 2019, începînd de la ora 12:30 în sediul nou al Universității Creștine Partium, strada Sulyok István, nr. 16.

O nouă ediție CoderDojo #Oradea și MegaDojo #Timișoara din octombrie 2018

Pe de o parte, săptămîna asta (adică sîmbătă, 06 octombrie 2018) va reîncepe o nouă ediție CoderDojo Oradea la universitatea Partium (strada Sulyok Istvan, nr. 16). Mai multe informații despre asta găsești pe pagina de Facebook.

O nouă sesiune #CoderDojo #Oradea

Pauza de vară a anului 2017 s-a terminat (odată cu vacanța și concediile), iar CoderDojo Oradea își reia activitatea: mîine (16 septembrie) se va aduna doar grupa de Unity, iar săptămîna viitoare (sîmbătă, 23 septembrie) li se vor alătura și restul grupelor.

Cum să pornești un CoderDojo

Mișcarea a împlinit recent 6 ani de la înființare, are deja cîteva mii de dojo-uri răspîndite în toată lumea și există încă loc de creștere. Pentru a porni un Dojo nou ai nevoie de cîteva chestii elementare: o sală suficient de încăpătoare, scaune și mese, electricitate și conexiune la internet.

Gala proiectelor #CoderDojo #Oradea, iunie 2017

Sezonul de sesiuni CoderDojo Oradea 2016 / 2017 se apropie încetișor de final: concursul internațional Coolest Projects va avea loc în 17 iunie 2017 la Dublin, iar după aceea va urma pauza din timpul vacanței de vară.

Însă pînă atunci te așteaptă un eveniment interesant: sîmbătă, 10 iunie 2017, începînd de la ora 9, va avea loc Gala proiectelor CoderDojo Oradea în amfiteatrul Universității Creștine Partium unde copiii își vor prezenta proiectele la care au lucrat în ultimele luni.

Cum să încurajezi fetele să se apuce de programare

Da, exact, fete / femei programatoare. Da, se poate și chiar există. Nu-s chiar atît de multe ca tipii programatori, dar asta nu înseamnă că nu pot bune sau grozave la așa ceva.

Înscriere copii la sesiunile #CoderDojo #Oradea, ianuarie 2017

Începând cu data de 28 ianuarie CoderDojo Oradea organizează cursuri cu grupe noi în cadrul atelierelor. Dacă dorești să îți înscrii copilul / copiii la unul din ateliere completează pînă în 27 ianuarie formularul Google de aici.

Gala aniversară #CoderDojo, ianuarie 2017

Doar cîteva imagini de la gala aniversară de azi de la Trade Ceneter Oradea (informații suplimentare găsești în articolul de pe ebihoreanul).

Alte imagini găsești în albumul de pe pagina de Facebook. Atmosfera a fost plăcută, în stilul oarecum obișnuit sesiunilor CoderDojo (am spus ”oarecum” pentru că de obicei nu au loc prezentări ale lucrărilor proprii și nu există nici emoțiile obișnuite ale vorbitului în public).

#CoderDojo #Oradea aniversează 3 ani de activitate

CoderDojo Oradea și-a început activitatea în 18 ianuarie 2014, iar asta înseamnă că săptămîna viitoare va aniversa 3 ani de activitate. Însă aniversarea va fi un pic mai devreme, adică  sîmbăta asta, 14 ianuarie, la Trade Center Oradea, între orele obișnuite (11 - 14).

Vor fi prezentate cîteva proiecte realizate de copii în ultimele luni și o parte din activitatea CoderDojo în ultimul an, așa că ești binevenit să vii să vezi ce se întîmplă acolo.

Ce este CoderDojo

În caz că, totuși, încă mai ai nelămuriri ce este CoderDojo, aruncă o privire la prezentarea din imaginile alăturate (e util să știi suficientă engleză pentru a înțelege ce scrie acolo). Așa este și în Oradea: îi învățăm pe copiii între 7 și 17 ani să înțeleagă și să adopte gîndirea structurată (pentru asta e Scratch dedicat celor mai mici), să scrie cod (să programeze), să dezvolte site-uri, jocuri și aplicații, să facă roboți și să socializeze cu alți copii și tineri pasionați de același lucruri.

CoderDojo #Oradea își reia activitatea în 17 septembrie

După o lună și jumătate de pauză pe motiv de vacanță și concedii CoderDojo Oradea își reia activitatea în 17 septembrie. Adică peste o săptămînă. Orele și locul rămîn aceleași: în fiecare sîmbătă între 11 și 14 la Oradea Trade Center.

Pe de altă parte, este important de menționat două evenimente care vor fi organizate de Astroclubul Meridian 0 la sfîrșitul săptămînii viitoare la cetatea Oradea cu prilejul aniversării unui deceniu de existență: vineri seara va avea loc evenimentul Astro joc, artă și observații, iar a doua zi va avea un simpozion ce-l va avea ca invitate de onoare pe dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu. Intrarea va fi liberă la ambele evenimente: vineri începînd de la ora 16 CoderDojo Oradea și FunBots vă așteaptă în muzeul cetății Oradea cu o sesiune de programare în Scratch și robotică, iar sîmbătă vă recomandăm să veniți cu mic și mare.

Cursuri gratuite de programare la CoderDojo #Oradea

S-ar putea să fi auzit deja de comunitatea CoderDojo (a ajuns deja o comunitate globală, cu mai multe cluburi și în România), dar nu strică niciodată cîteva informații suplimentare și o aducere aminte că e nevoie mereu de programatori. Iar copilul tău poate face ceva plăcut care îi va folosi în viitorul nu foarte îndepărtat și va înțelege mai bine funcționarea dispozitivelor mobile din jurul nostru.

Pe de o parte: copiii sînt inițiați în limbajele de programare și gîndirea logică din spatele lor și apoi învață să programeze. Pe de altă parte, dacă știi deja programare și vrei să devii mentor (adică să îi înveți și pe alții asta) ești binevenit. Avem nevoie inclusiv de organizatori, care să ajute la, știi tu, chestii de organizare. Adică orice altceva în afară de programare.

Activitatea este pe doar bază de voluntariat, iar dacă ai de ”pierdut” într-un mod util și plăcut trei ore în fiecare sîmbătă (între orele 11 și 14 la Oradea Trade Center) ești binevenit / binevenită oricînd. Săptămîna asta vom face pauză pe motiv de 1 mai și de paște creștin ortodox, dar de săptămîna viitoare vom fi în fiecare sîmbătă acolo.

JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri, aplicații pentru dispozitivele mobile și aplicații online.

web design consultanță software applicații Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.

Publish modules to the "offcanvs" position.