Nesimtirea la volan intre Oradea si Bors

Haideți să vă povestesc despre nesimțirea la volan. Aseară am fost la cu niște prieteni pînă în Debrecen (e destul de aproape de Oradea, la vreo 50 de km). Doi dintre noi am fost la un antrenament de kendo împreună cu clubul de acolo iar celălalt avea niște treabă. Cei care cunosc zona știu că șoseaua Borșului, care face legătura între Oradea și vama Borș este lată, cu 4 benzi de circulație (c îte două pe fiecare sens). Cînd am plecat noi (adică cam pe la ora 18:30-19) era destul de puțin folosită, doar cîte o mașină, rară, se vedea prin zonă.

La un moment dat din spate s-a apropiat cu viteză (să tot fi avut vreo 120 de km pe oră sau peste viteza aia) un Mercedes alb. Spre marea mea părere de rău, n-am reținut numărul și nici modelul mașinii ca să-i fac reclamă dobitocului, dar poate se va recunoaște el. Da, n-am greșit cînd am scris că ESTE un dobitoc. Drumul era aproape pustiu iar noi ne "tîrîiam" cu o viteză cît de cît legală pe banda din mijloc dinspre Oradea spre Borș cind individul din spate a început să tot facă semne cu faza lungă să ne dăm la o parte ca să treacă. Cînd am văzut că ne deplasam în continuare pe banda din mijloc s-a pus la cîțiva metri de spatele mașinii cu faza lungă pornită și a mers așa în spatele nostru cîteva secunde bune. Tot fără efectul dorit. Dacă aș fi pus frînă (eram, totuși, la volan) cu siguranță ar fi ajuns să-mi fumeze direct din țeava de eșapament cu dinții bine înfipți din ea.

Pe urmă s-a pus pe banda din dreapta (complet pustie de altfel), ne-a depășit și s-a pus în fața noastră apoi a început să frîneze, de parcă ne-ar fi invitat să îl lovim. Pe urmă a apăsat din nou pe accelerație și a dispărut.

O scriu ca s-o citească toți: dacă dobitocul avea tupeul ca să oprească mașina ar fi încasat o bătută (adică o bătaie) cît să o țină minte toată viața. Poate că în viitor el sau alții ca el vor avea mai multă minte să evite să facă așa ceva (cu noi sau cu oricare alții)... deși mă cam îndoiesc că ar înțelege vreodată cu vorba bună.