Elena Udrea în campanie electorală

De ce categoria cocalari și pițipoance? Motivul e simplu: după ce s-a tot fîțîit cu poșete de cîteva mii de euro fiecare și prin mașini scumpe ”draga” de Elena Udrea (aici ar trebui să simțiți ironia ca o flegmă din aia mare și zemoasă care vi se scurge pe față asemenea unor bale) a intrat în campania electorală. Vrea să fie președinta Romăniei. Așa că a început să facă ”un tur de sănătate” prin țară, amestecîndu-se cu pulimea de rînd, într-o încercare mai mult sau mai puțin nereușită de a se integra printre ei. De a pare că este una de-a lor. Cumpăratul de salam Victoria, pîine și ardei iute dintr-un magazin din Reșița face parte din aparențele de om de rînd... ăla sărac și fără prea mulți bani, ăla cu probleme și fără prea multe planuri de viitor, ăla care muncește pentru a-și cîștiga traiul de zi cu zi, de multe ori muncă fizică.

Da' omul ăla sărac la care încearcă să facă apel fie n-are bani de iPhone, fie și-a luat iPhone, dar nu mai are bani de salam Victoria, pîine și ardei iute decît, poate, o dată sau de două ori pe lună. Și, evident, omul ăla sărac și fără prea multă minte (dacă pulimea ar avea minte ar munci cu mai mult folos și n-ar mai fi în situația aia) a pus botul la aparențele Elenei Udrea și o ridică în slăvi. Păcat că slăvile lui nu prea trec de piciorul broaștei ce-mi orăcăie în urechi, bine ascunsă în băltoaca din curte.

într-o zi voi face o listă cu candidații la președinția Romăniei, cu părțile lor bune și rele, dar pentru moment aștept un pic să se liniștească apele și să se facă lista completă a celor ce vor să-i ia locul lui Traian Băsescu. însă pot spune două dintre motivele pentru care n-o vreau pe Nuți președintă: discrepanța imensă între ceea ce este și ceea ce vrea să apară o face să pară foarte neserioasă. O pițipoancă cu bani. Și ceva tupeu, ca orice pițipoancă. Pe de altă parte, iar ăsta-i al doilea punct, un președinte al Romăniei/ n-are nevoie să intre într-un magazin de două parale (fie el din Reșița sau din oricare oraș al Romăniei) ca să cumpere salam Victoria, pîine și ardei iute. Pur și simplu nu-l văd în poziția aia - ar fi mai degrabă o excepție (s-a stricat mașina prezidențiabilă, s-a prăbușit elicopterul sau avionul, i-au murit toate gărzile de corp și ar muri de foame dacă n-ar intra în magazinul ăla să-și umple burdihanul cu ceva) decît o regulă. Pierzîndu-se în detalii de genul ăsta Elena Udrea a pierdut cam orice șansă de a fi votată de oamenii inteligenți.