Cîntareata Alexandra Stan, batuta de managerul ei, Marcel Prodan, îl iarta

Cînd am auzit ieri primele știri despre bătaia Alexandrei Stan le-am cam ignorat cu nonșalanță... eram prea ocupat ca să-mi pierd timpul cu o tipă a cărei nume nu-mi spunea absolut nimic. Dar numărul referințelor la eveniment s-a mărit exponențial și s-a transformat într-un scandal, suficient cît să mă facă să caut informații despre ea și să aflu că e responsabilă (parțial) de succesul lui Mr. saxobeat (o melodie pe care am auzit-o de cîteva ori, pe vremuri, și cam atît). Mai este nevoie să spun că titlul melodiei a ajuns motiv de ironie? Lumea care știe cît de cît engleză nu mai are nevoie de o traducere la beat (bătaie).

Dar detaliile le-am aflat doar la știrile de noapte (ora 22:30 - detalii + video se găsesc aici), iar o chestie spusă de cîntăreață mi-a atras atenția:

"Vineri seara m-am dus sa ii arat costumatia pentru concertul de promovare de marti, din Spania. L-am intrebat de bani, daca se poate sa primesc banii pe ultimele concerte. Nu mi-a mai dat bani de anul trecut. Tot timpul mi-a dat cu taraita…A inceput sa fie agresiv verbal", a povestit Alexandra.

Alexandra Stan spune ca pe toata perioada contractului pe care l-a avut cu Marcel Prodan au existat probleme din cauza banilor.

“Nici nu stiu cati bani am de luat. De trei ani cant unde ma trimit ei, nu comentez. Dar de cate ori am intrebat de bani a iesit cu cearta. Acum cateva luni am intrebat de bani si a iesit scandal. Pana la urma ei sunt manageri si sunt obligati sa-mi spuna. L-au dat si pe tatal meu afara din firma acum vreo 6 luni. Am si eu nevoie de bani, ca de sase luni nu am mai primit nimic. Si au fost tot felul de investitii”, a spus Alexandra.

Cum adică nu știe cîți bani are de luat? Cum adică se duce și produce unde vor managerii, fără să comenteze?

Nu cunosc prea multe chestii despre relațiile dintre manager și cîntăreți (interacțiunea mea cu lumea aia e mai mult întîmplătoare decît obișnuită), așa că prefer să nu comentez pe seama lor, iar prin preajma tembelizorului am ajuns doar în momentul difuzării ultimului aliniat din citatul de mai sus. Primul lucru la care m-am gîndit au fost știrile cu fetele duse "la produs" în afara țării (genul de fetițe prostite cu slujbe bune, bani căcălău, dar care devin sclave sexuale cînd ajung la destinație - au fost mai multe știri din astea în ultimii ani). Rețeta este asemănătoare: tinerele sînt folosite pînă la epuizare, cîștigă bani puțini (atunci cînd îi cîștigă și pe ăia), iar atunci cînd încearcă să-și apere drepturile și să-și protejeze propriile interese sînt călcate în picioare fără nici un pic de milă... O formă de sclavie modernă. Nu cred că diferența e prea mare... pînă la urmă și Alexandra produce tot cu gura - nu mă refer neaparat la sexul oral, dar cine știe...?  Poate cîndva, undeva a fost caz și de așa ceva.

Concluzia? Multă lume s-a revoltat din cauza bătăii primite de cîntăreață. în alte condiții e posibil să fie o revoltă justificată. Dar nu-s sigur că este cazul ei... Din ce-am citit și auzit în ultimele 12 ore despre Alexandra Stan, puștoaica pare să fie... cam proastă. Bătaia asta putea fi evitată dacă ea sau taică-său aveau mai multă minte să-și protejeze interesele ca la carte, oricînd în ultimii 3 ani.

Mai mult: ați auzit de mintea cea de pe urmă a romănului? Adică aia care-i vine după ce se frige în supă de ajunge să sufle și-n iaurt. Cum considerați o persoană care încasează o bătaie suficient de eficientă încît să o defigureze și să o bage în spital, dar care îl iartă pe agresor?

"Marcel imi spunea ca sunt o taranca proasta, o saraca pe care a luat-o de pe strazi si a facut-o om si ca eu nu vreau sa fac canto, dar eu d-aia ma dusesem la studio in ziua in care m-a batut, sa cant. Eu i-am permis prea multe, i-am acordat incredere 100%, am fost maleabila si permisiva. I-am permis sa se comporte cu mine ca si cum as fi angajata lui. Imi spunea ce sa vorbesc, cum sa ma imbrac. Violent verbal a fost de mai multe ori, dar nu si fizic. Sunt urata acum si sufar din cauza asta. M-am lovit si cand am cazut si m-a lovit el si la rinichi si mi-a fost frica pentru ca am un singur rinichi. Am muncit foarte mult pana acum pentru imaginea mea ca d-aia am ajuns sa am 47 de kilograme, nu vreau sa mi se strice imaginea dintr-o iesire nervoasa de-a lui. La un moment dat imi venea sa dau si eu, dar nu mai aveam putere, eram ca un caine turbat. M-a dezamagit total, am crezut ca e un alt om" a spus Alexandra la WOWbiz.

"L-am iertat, stiu ca ii pare rau, ca n-a gandit in acele momente si ca nu a putut sa se abtina, dar de fapt eu n-am de ce sa-l iert, trebuie sa se ierte singur, sunt mai naiva, n-as putea face niciodata rau cuiva. Mi-a facut un rau fizic si m-a fortat sa ma maturizez si de acum inainte o sa fiu cu ochii in patru. Toata treaba asta m-a ajutat mai mult decat sa-mi faca rau. Eu nu vreau sa bag pe nimeni la puscarie, nu fac nimanui rau, nu as mai putea lucra cu el pentru ca mi-a incalcat drepturi ale omului in primul rand" a mai adaugat artista la Kanal D.

N-am idee dacă chestia asta e o glumă sau o manevră publicitară, dar infinitatea prostiei umane nu mă surprinde niciodată.