Madalin Voicu si Dana Grecu

Ceva mai devreme, să tot fie vreo două sau trei ore, navigam prin posturile tv și m-am oprit cîteva momente pe Antena 3. Acolo era o dezbatere, emisiunea La ordinea zilei cu Dana Grecu și Radu Tudor, dar singurul motiv pentru care m-am oprit la ei a fost prim planului lui Mădălin Voicu (chiar dacă în acele momente se discuta despre Bercea Mondialul - adică un subiect prea des pomenit în ultimu l timp) și am să vă spun de ce: impresia pe care mi-a făcut-o deputatul în ultimii ani a fost cea a unui tip cu capul pe umeri, deștept și citit (adică educat) și, mai ales, serios. Adică a unei persoane pe care în timp ajungi să o respecți.

Pe de altă parte, impresia pe care mi-a făcut-o Dana Grecu este cea a unei persoane agresive și isterice: îi întrerupe des pe invitații ei, uneori la subiect dar de cele mai multe ori pe lîngă subiect, doar pentru că așa îi tună ei, țipă, vorbește mult prea mult pentru gusturile mele, este lipsită de respect, etc, etc, etc. Ăsta este și motivul pentru care pomensc despre ei la Cocalari și pițipoance... Dana Grecu nu e decît o pițipoancă care prestează în fața camerei de filmat în loc să presteze prin locuri întunecare și obscure, așa cum ar merita. Nu îi urmăresc reprezentațiile televizate tocmai din cauzele enumerate anterior, comportamentul ei nu îmi face deloc plăcere, dar sînt momente în care mai aterizez (măcar ocazional, așa cum am făcut-o și în seara asta) pe Antena și mai prin secvențe din emisiunile ei. Nu știu în ce măsură comportamentul ăsta este un rol sau așa este ea de obicei nu am avut neplăcerea să o cunosc și nici nu-mi doresc așa ceva... Nu agreez deloc persoanele agresive și violente pentru că în prezența lor am tendința să mă comport asemenea lor. Chiar dacă este doar o tendință și se întîmplă foarte rar ca să devină realitate, nu îmi face deloc plăcere pentru că știu că dacă ea va ajunge să se manifeste cineva o va lua cu siguranță în freză... și nu aș putea fi învinovățit cu nimic pentru că aș răspunde unui atac.

Oricum, în seara asta respectul meu adresat lui Mădălin Voicu a crescut considerabil cînd am văzut cum o domină și îi mai taie din isterie. Nu aș putea spune că a jucat-o pe degete pe "moderatoare", însă cu siguranță a domolit destul din avîntul tembel pe care îl afișează de obicei Dana Grecu... iar pentru asta merită tot respectul meu. Altcineva poate s-ar fi lăsat călcat în picioare și dominat de acel avînt, mă gîndesc că unii au și făcut-o... am urmărit prea puține emisiuni ca să pot spune asta cu siguranță.

Partea proastă a emisiunilor de pe Antena 3 este că nu-și prea dau seama că alegerea moderatorilor NU trebuie să aibă ca și criterii nesimțirea, agresivitatea și isteria. Poate că așa ceva împresionează pe cei proști și lipsiți de coloana vertebrală, dar cei care au măcar o urmă de materie cenușie pe post de creier (în locul tărîțelor obișnuite) și niște sînge în mădular vor desconsidera mereu asemenea moderatori de rahat. Cea mai bună alegere pentru a omorî orice șansă de a te umple de rahat via Antena 3 este să schimbi postul, dar am văzut destule persoane care au preluat poziția de pseudo-formatori de opinie pe care și-o asumă moderatorii Antenei și se otrăvesc încet cu tîmpeniile pe care le spun ăia pe post.