Pungi cu pesti morti la sediile PDL si UDMR din Cluj-Napoca

Unele știri peste care dau uneori mă amuză la culme, chiar dacă evenimentele din spatele lor nu sînt tocmai dintre cele mai fericite. Azi, de exemplu, am citit despre un grup de activiști ecologiști a lăsat as eară la sediile PDL și UDMR Cluj-Napoca cîteva pungi cu pești morți susținînd că este vorba despre o acțiune de comemorare a 12 ani de la accidentul cu cianuri de la Baia Mare.

Peste 20 de persoane de la mai multe asociații ecologice din Cluj-Napoca au lăsat, marți seară, căte o pungă cu pești morți la sediile PDL și UDMR. Aceștia au dat vina, pentru acțiunea lor, pe Ministerul Mediului, care în opinia lor ignoră problemele grave pe care proiectul minier de la Roșia Montană le-ar implica prin folosirea cianurii în exploatarea minieră, informează Mediafax.

Participanții la acțiune au avut pancarte pe care scria „Vrem natură, nu cianură" și au scandat „PDL iubește cianurile" și „UDMR iubește cianurile".

Aparent romănii noștri au intrat într-o perioadă a protestelor care pot lua forme dintre cele mai diverse, inclusiv amuzante. Dacă nu s-ar opri doar aici ar fi excelent: PDL-ul și UDeMeReUl merită mai mult decît cîțiva pești care să le împută mirosul de bani strînși pe seama poporului ăsta.