Cît de des parchezi pe locurile rezervate handicapaților?

Că unii romăni sînt leneși și comozi este cît se poate de clar, iar în unele situații indolența e cît casa, suficient de mare încît își permit să parcheze pe locurile rezervate handicapaților iar atunci cînd le atragi atenția despre asta tot ei se miră că intri în vorbă cu ei. Nu mă crezi? Data viitoare cînd vezi un gigel parcînd aiurea abordează-l - poate scapi neluat la șuturi în cur.

[ youtube=https://www.youtube.com/watch?v=DUfcNNv3g68] Oricum, atitudinea asta nu e limitată doar la cocalarii din Romănia. Nu sîntem doar noi cu moț, și nici nu-l avem mai mare decît alții: cică prin Rusia mai mult de 30% dintre șoferi își aruncă mașinile pe locurile rezervate handicapaților, ignorînd cu bună știință semnele.

Pentru a opri această tendință fără a sări la bătaie (deși unii o merită), organizația rusească Dislife a venit cu o idee ingenioasă să îi facă să se mai gîndească o dată (sau de două ori?) la ceea ce fac: instalat proiectoare de imagini 3D, holograme, cu mesaje venite din parte destinatarilor locurilor de parcare care s-au activat de fiecare dată cînd lipsea de pe mașină abțibildul specific persoanelor cu probleme fizice.

Pe cînd așa ceva și în Romănia? Știu, știu, s-ar putea ca holograma aia să fie luată la bătaie sau ca proiectorul să dispară subit și foarte misterios, dar este un risc calculat ce poate fi asumat.