Programul Apollo ar trebui să-ți fie suficient de cunoscut pentru a nu mai avea nevoie de explicații suplimentare: a fost seria de zboruri spațiale pilotate efectuate de NASA ce a folosit nava Apollo și racheta purtătoare Saturn între anii 1961 și 1975. Cele mai cunoscut zboruri au fost 11 (au pus cîțiva oameni pe Lună) și 13 (a fost un zbor eșuat, s-a și făcut un film pe baza evenimentelor prin care au trecut astronauții pe drumul lor înapoi spre casă).

Introducerea a fost necesară pentru a sublinia (dacă mai era nevoie) importanța misiunilor respective. Iar computerele implicate în ele (patru la număr) aveau o putere de calcul mai mică decît telefonul inteligent pe care-l porți cu tine de obicei. Dar lumea era alta, iar programatorii erau obligați să se folosească de fiecare bit al resurselor limitate pe care le aveau la dispoziție (dispozitivele mobile pe care le ai acum la dispoziție au de cîteva milioane de ori mai multe resurse, de multe ori suficiente pentru a nu-ți păsa de cîtă memorie sau putere de calcul consumi).

Tocmai de aceea nu m-aș baza prea mult pe smartphone-ul de servici (adică ăla pe care l-aș folosi pentru sarcina respectivă, oricare ar fi el) dacă ar fi să folosesc așa ceva pentru controlul zborului pînă la Lună și înapoi. Chiar dacă ar rezista radiațiilor din afara cîmpului magnetic terestru.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Computerele misiunilor Apollo - Dan-Marius Sabău - Calculatoare: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.