Aplicația Biziday - știri verificate

Moise Guran și echipa Biziday revin în forță cu o chestie pe care ar trebui să o studiezi nițel: aplicația Biziday pentru dispozitivele mobile. Inițiativa este excelentă: nu doar că vor să ofere știri verificate, dar o fac într-un mod destul de accesibil, pe mobil. Prezentarea aplicației, însoțită de o sesiune de întrebări și răspunsuri, va fi făcută în cursul zilei de azi (între orele 16 și 18 în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca) de Moise Guran, coordonatorul echipei Biziday, și va fi transmisă în direct pe Facebook. Dar aplicația poate fi găsită deja pe Google AppStore și PlayStore și este gratuită - poate fi utilizată pe dispozitivele ce folosesc cel puțin iOS 8 sau Android 4.

Primele impresii despre aplicație, după ce-am instalat-o și am testat-o nițel:

  • îmi place. Dacă voi ajunge să o folosesc intens va însemna ceva mai puțin timp pierdut cu căutarea de informații despre ce se întîmplă în jurul meu. Dezavantajul este că selecția o va face altcineva, și s-ar putea să piardă din vedere chestii ce mie mi se par importante.
  • aș prefera să pot alege mai multe județe pentru știrile locale, nu doar unul singur. Hai să zicem că mă interesează și ce se întîmplă în Cluj sau Timiș, nu doar Bihor.
  • aș prefera să pot alege niște domenii de interes anume. Mă interesează prea puțin fotbalul (adică undeva între foarte puțin și deloc), dar prefer să aflu cît mai multe desre kendo și IT (de exemplu).
  • micile dezavantaje anterioare pot fi rezolvate (cel puțin parțial) folosind funcția de căutare. Ideea principală este că oamenii ar trebui să personalizeze cît mai mult știrile pe care le citesc (în completarea algoritmului de care pomenește Moise aici), că altfel s-ar putea declara nemulțumiți (și ar dezinstala aplicația).
  • o altă parte bună sînt alertele ce apar pe telefon odată cu știrile noi (pot să alegi pe care dintre ele le primești). Păcat că nu primești nici una cînd ai conexiunea de internet închisă.

Cam asta e, cel puțn pentru moment. Impresia generală este bună, o să revin cu idei și comentarii noi despre aplicație cu prima ocazie.