Mașinăriile inteligente sînt deja printre noi (sau servindu-ne prin intermediul internetului) și le folosim deja pentru a face decizii subiective sau a interpreta reacțiile emoționale umane. Modul complex în care inteligența artificială crește și devine mai bună (mașinăriile pot învăța din propriile acțiuni) le fac greu de înțeles și mult mai greu de controlat.

Într-un discurs interesant tehno-sociologul Zeynep Tufekci explică cum mașinăriile inteligente pot greși în maniere care nu se încadrează în erorile umane, pot greși în moduri pe care la care nu ne-am așteptat și pentru care nu ne-am pregătit. Concluzia e că n-ar trebui să le pasăm responsabilitățile umane, ci ar trebui să apreciezi chiar și mai mult valorile și etica cu care ai crescut.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Inteligența mașinăriilor versus morala umană - Dan-Marius Sabău - Calculatoare: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.