Ieri am avut o obligație, nu chiar în întregime neplăcută, dar m-a dus departe de orice protest împotriva exploatării de la Roșia Montană. Din nefericire. Cînd m-am întors am avu t plăcerea să constant că oamenii au ieșit în stradă mai numeroși decît înainte: estimările protestatarilor din București variază între 15 și 25 de mii de persoane, depinzînd de cine le oferă.

Marile orașe din Romănia au găzduit ieri o serie de proteste, nu am de gînd să le reiau pe toate (sînt tentat să fac asta, dar n-am la dispoziție timpul necesar), pentru moment am rămas la ăsta: poate îl recunoașteți pe Eugen David alături de protestatari într-un marș pe străzile Bucureștiului.

Chiar dacă nu sînteți la curent cu activitatea lui Alburnus Maior, asociația care luptă împotriva exploatării, și poziția lui Eugen David în ea, chiar dacă nu ați urmărit seria de filme despre Roșia Montană (în unele dintre ele apare și președintele asociației), Eugen David este localnicul insultat zilele trecute de politicienii care au vizitat localitatea, au ajuns și la el acasă, și l-au luat la rost că nu i-a așteptat la costum. Evident, au fost dați afară cu coada între picioare, dar asta e altă poveste.

Nu știu cum va contina disputa pentru Roșia Montană, dar perspectiva mea rămîne aceeași: Roșia Montană poate fi dezvoltată și altfel decît prin exploatare minieră, aurul, argintul și metalele prețioase / rare vor rămîne acolo și peste 10 / 50 / 100 de ani, cînd vor putea fi exploatate prin metode sigure pentru toată lumea, dar și ecologice.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Protest pentru Rosia Montana, Bucuresti, 15 septembrie 2013 - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.