Iarasi proteste în Piata Universitatii din Bucuresti? Pai de ce?

Prin iarnă niște oameni au suferit de frig prin Piața Universității din București pînă cînd gerul i-a obligat să se retragă prin casele lor, la bruma de căldură pe care și-o puteau permite. De ieri, de cînd s-a anunțat decizia Curții Constituționale, oamenii (poate aceeași visători, poate alții noi), au început să transpire sau chiar să sufere de cald.

Motivul este același: protestează împotriva președintelui ales, dar devenit nepopular, Traian Băsescu. Acum cîteva luni n-au obținut absolut nimic, doar cîteva titluri prin mass-media și prin articolele tuturor celor care au vrut să scrie despre asta. Acum?... Traian Băsescu ar putea demisiona în curînd, după ce va fi reinvestit ca președinte deplin. Protestatarii din Piața Universității ar putea avea succes din cauza conjucturii politice create de scandalul circul politic prelungit... dar cu condiția să fie mai fermi decît au dovedit-o bătrîneii diperați după o pensie mai bună la început de 2012.

Dar, totuși, de ce? De ce au ieșit la protest și de ce în Piața Universității? Chiar și după n-șpe mii de proteste mie îmi scapă logica lor... cine crede că îi bagă în seamă? în afară de mass-media amatoare de chestii șocante și comentatorii pe care îi mai aduc cei de la tembeliziuni prin studio... Dar ăia ar comenta orice, chiar și zborul unor porci și perile din plop...