Biblioteca Nationala a României si mall-ul cultural

Pe HhyperLiteratura.ro am aflat că în cursul zilei de azi, începînd de la ora 13, se va inaugura noul sediu al Bibliotecii Naționale a Romăniei care este denumit și "Mall-ul cultural". Nu cunosc foarte bine zona bulevardului Unirii (unde se află sediul), așa că nu pot spune prea multe de spre aspectul clădirii (locuitorii Bucureștilor pot să facă asta mult mai bine decît mine), dar am citit că aceasta a fost în paragină mult timp și că lucrările de renovare au durat din primăvara 2009 pînă la finalul lunii trecute.

Ca de obicei, inaugurarea sediului va avea printre "invitați" (sau auto-invitați - doar e campanie electorală) și oameni politici ai momentului: ministrul culturii, Kelemen Hunor, și Emil Boc.

Accesul va fi liber atăt la parter, căt și la etajul 1, unde spațiile vor fi utilizate pentru expoziții, restaurante, cafenele, audiții, proiecții multimedia sau magazine. De asemenea, în zona bibliotecii accesul și ieșirea se vor face controlat.

în noul sediu al bibliotecii se va muta și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Biblioteca va fi pusă în funcțiune în totalitate abia în toamna anului viitor, pănă atunci fiind transferate colecțiile și întreg aparatul administrativ, ce va continua pănă în 2013.