Pe HhyperLiteratura.ro am aflat că în cursul zilei de azi, începînd de la ora 13, se va inaugura noul sediu al Bibliotecii Naționale a Romăniei care este denumit și "Mall-ul cultural". Nu cunosc foarte bine zona bulevardului Unirii (unde se află sediul), așa că nu pot spune prea multe de spre aspectul clădirii (locuitorii Bucureștilor pot să facă asta mult mai bine decît mine), dar am citit că aceasta a fost în paragină mult timp și că lucrările de renovare au durat din primăvara 2009 pînă la finalul lunii trecute.

Ca de obicei, inaugurarea sediului va avea printre "invitați" (sau auto-invitați - doar e campanie electorală) și oameni politici ai momentului: ministrul culturii, Kelemen Hunor, și Emil Boc.

Accesul va fi liber atăt la parter, căt și la etajul 1, unde spațiile vor fi utilizate pentru expoziții, restaurante, cafenele, audiții, proiecții multimedia sau magazine. De asemenea, în zona bibliotecii accesul și ieșirea se vor face controlat.

în noul sediu al bibliotecii se va muta și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Biblioteca va fi pusă în funcțiune în totalitate abia în toamna anului viitor, pănă atunci fiind transferate colecțiile și întreg aparatul administrativ, ce va continua pănă în 2013.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Biblioteca Nationala a României si mall-ul cultural - Dan-Marius Sabău - Bucuresti: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.