Învata limba engleza online în 21 de zile gratuit, rapid si fara profesor

Vă sună cunoscută formula? Dacă înlocuiți limba engleză cu o altă limbă, oricare (poate fi franceză, germană, italiană, etc) și căutați pe internet veți găsi cel puțin cîteva zeci sau sute de rezultate pentru fiecare dintre variante. Mai mult: google îmi oferă variante alternative: invata limba engleza online gratuit si rapid sau invata limba engleza fara profesor online. Conform căutărilor de pînă acum (pentru că sugestiile sînt alcătuite pe seama căutărilor utilizatorilor) poți învăța engleza singur, acasă, pe internet. Chestiile astea au luat o amploare deosebită în ultimii ani, va fi greu de eliminat pentru că face bine la SEO, așa că tot romănu' se poate crede linvgist expert care învață orice limbă străină cît ai zice pește.

Oare mai trebuie să menționez că 3 săptămîni sînt mai mult decît insuficiente pentru învățarea unei limbi? Eventual ar fi utile pentru fixarea cîtorva elemente de bază, pentru crearea unui vocabular potrivit pentru o conversație oarecare (fără a intra în detalii), dar cu siguranță e insuficient pentru a învăța o limbă (cel puțin dintre cele europene) la nivel expert. Nu mă credeți? N-aveți decît să încercați. Poate vă iese, dar m-aș mira: șansele de a fi printre cei 1% care pot învăța o limbă din zbor este foarte mică.

Acum vreo 3 ani unul dintre clienții pe care-i aveam atunci vroia o aplicație de acest gen... o chestie care să îi ajute pe oameni (contra cost, evident) să învețe mai multe limbi străine. I-am făcut aplicația și am predat-o, a rămas pe seama lui să adauge conținut (adică lecțiile audio și text) pe site de unde acestea (lecțiile) urmau să fie preluate de aplicație. Nu știu după cît timp a renunțat la toată treaba, dar după cîteva luni site-ul nu mai era accesibil. Motivul este relativ simplu: la cîte informații sînt acum pe internet despre limbile străine (fie informații de calitate, fie fragmente de lecții aruncate aiurea pe site-uri doar pentru SEO) e nevoie de o muncă imensă pentru a crea un site/aplicație de calitate de la zero. N-am idee cîți ar fi dispuși să facă așa ceva, dar cu siguranță nu-s mulți. Doar parcurgerea și fixarea lecțiilor necesită cîteva luni bune (3-4), crearea lor cel puțin atît.

Concluzia? N-am de gînd să vă recomand vreun curs sau altul de limba engleză. Sau de orice altă limbă, de altfel. Pentru acest lucru căutați profesorii de profil. Din punctul de vedere al simplului utilizator ceea ce este acum pe internet vă poate ajuta să vă faceți o idee despre limba respectivă și, eventual, să vă verificați periodic cunoștințele de gramatică. Pentru alții însă, reprezintă o sursă de trafic și de bani.