Bani pe net usor si repede

Am ezistat un pic între a face din Bani pe net o categorie aparte sau a lăsa subiectul ca articol, așa cum intenționasem la început, dar am decis că vreaz să revin  la acest subiect atunci cînd voi avea motive, în timp.

Subiectul articolului este o carte pe care o vinde cineva și despre care citeam mai devreme.

Fără a fi un tratat extensiv cu privire la ceea ce pe net se numește „SCAM” sau escrocherii, „Bani pe net ușor și repede— așa-numitele scheme piramidale care inundă astăzi viața noastră, atăt pe internet căt și în lumea reală, unde se numesc „MLM”, adică, Multi-Level-Marketing.

Lucrez în online de cîțiva ani buni, dar niciodată banii n-au fost ușor și repede atîta vreme cît (ca persoană) te-ai ținut de treabă și în limitele legii. Am întînit însă cazuri și situații în care unii activau în zona gri a legislației (romănești sau internaționale), profitînd de oamenii dispuși să investească bani și-sau timp în acțiunile și ideile lor. Acum cîțiva ani, eu i-am întîlnit prima oară acum vreo 10-12 ani, activau foarte mulți în MLM-ul cu Herbal Life, o organizatie care vindea produse (considerate) naturale. N-am de gînd să intru în detalii despre MLM-uri, dacă nu le cunoașteți deja puteți căuta oricînd pe internet - descrierea lor și numeroase exemple vă stau la dispoziție.

Cazurile mai grave de abuzuri și ilegalități pe internet au dus de multe ori la arestări, dar concluzia oricărei fraude este una singură: întotdeauna se găsesc unii oameni care să profite de fraierii care pun botul (fie din disperare, fie din prostie) la promisiunile frumos ambalate și ajung ca în final să piardă ceva bani sau, mai rău, să ajungă în situații fără ieșire.

Dincolo de sfatul pe care îl dau oricui, de a gîndi bine orice decizie înainte de a te arunca într-o acțiune (mulți îl vor ignora, dar prefer, totuși să-l ofer), o să încerc să dau exemple de chestii care mi se par dubioase sau care ar putea să-i ajute pe cititori. Şansele reale de a face bani ușor și repede sînt, probabil 1 dintr-un milion de promisiuni care circulă pe internet, apar prea rar pentru a fi un substitut al muncii.