Ce-ați pus în cardul de sănătate?

Vin, bere sau ceva tărie? Å¢uică sau whisky? C-aud că iar l-ați amînat din nou, cu o lună, pe motiv de miros persistent de prostie.

Cel mai recent proiect de HG care reglementează implementar ea sistemului cardului național de sănătate, pus în dezbatere publică pe 26 ianuarie, a fost aprobat în ședința de Guvern de astăzi, cu o singură modificare referitoare la data de la care cardul național de sănătate va fi singurul instrument de validare a serviciilor medicale în sistemul sanitar public.

Concret, Guvernul a amînat cu o lună termenul de la care toate serviciile medicale din sistemul public vor fi decontate la CAS doar pe bază de card de sănătate. Drept care, de la 1 mai vom obține servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate doar cu cardul național de sănătate.

Sursa aici.

Azi am sunat la medicul de familie să-mi fac o programare. Prima vizită după vreo 3 ani și ceva în care singurele întîlniri au fost din alea pur întîmplătoare, pe stradă, cu saluturile de rigoare și aproximativ atît. Da, sînt sănătos (măcar cu asta pot să mă laud, că măcar fizic sînt sănătos tun), dar mi s-a făcut dor de doamna doctor și vroiam să văd ce mai face, iar fără programare nu prea am ce căuta pe acolo.

Am întrebat de cardul de sănătate, că doar l-am primit acum cîteva luni și zace degeaba într-un sertar, încă neactivat. Mi s-a spus că-l iau cu mine degeaba la întîlnirea cu medicul de familie pentru că pînă în 1 aprilie n-au ce face cu el. Acum cîteva minute am auzit la radio că termenul obligativității se amînă cu o lună. Adică nu le convine s-o activeze tocmai de ziua lui Păcală, le mai trebuie o lună să-i convingă și pe retarzii care-l refuză din cele mai stupide motive.

De parcă ar mai avea cum să-i convingă de ceva. Oricum, revin la întrebarea din titlu: poate mă lămuriți și pe mine ce-i atît de greu de făcut la cardul ăla și sistemul din spatele lui încît să-l amînați cu încă o lună. Vreți să-l faceți să miroasă frumos sau cum? Cam greu, multe dintre ele au ajuns deja la oameni. Vreți să păreți inteligenți? Imposibil. E deja mult prea tîrziu pentru a mai da dovadă de inteligență.