Anul 2014 la final

Dacă vă așteptați la o trecere în revistă detaliată a anului 2014 așteptați în continuare, nu o veți găsi aici. Unii s-au grăbit să facă bilanțul de final de an, chiar dacă au utilizat uneltele oferite de feisbuci, dar n-am timp și chef pentru așa c eva - 2014 a fost un an mult prea plin și al dracului de lung (a avut 365 de zile, dar parcă a trecut un număr dublu) pentru a începe să inventariez tot ce s-a întîmplat în perioada asta. în plus, anumite chestii chiar nu vă interesează (și va trebui să mă credeți pe cuvînt cînd vă asigur asta), cel puțin nu încă (partea de proiecte în derulare), poate niciodată (partea personală). Totuși, am cîteva cuvinte de zis despre ce-a fost bun și ce-a fost (aproape) rău.

Părți bune:

  • am cunoscut oameni noi, majoritatea buni sau de-a dreptul excelenți. Am preferat să-i pun pe primul loc pentru că oamenii sînt cei care contează cei mai mult.
  • m-am implicat în cîteva proiecte (gen CoderDojo, incubator107) pe motiv că e bine să și oferi cîte ceva în schimb societății și celor din jur. Și pe motiv pentru că pot.
  • am ieșit din ”leneveala” obișnuită și am reînceput să alerg constant, în completarea antrenamentelor de kendo. A fost obositor (mai ales la început), dar este o recomandare ce-o fac tuturor.
  • din punct de vedere financiar anul 2014 s-a terminat cu plus. Nu e încă primul milion de euro, dar pe plus - și asta contează cel mai mult pentru că proiectele se derulează, iar banii vin în continuare.

Părți mai puțin bune:

  • n-am apucat să călătoresc și să ies din oraș așa cum mi-aș fi dorit. N-am făcut-o decît de cîteva ori, puține, dar mai este timp și anul viitor pentru așa ceva. Mai ales că se prefigurează deja cîteva drumuri interesante.
  • tocmai de aceea, cu unii prieteni de la distanță (gen București sau Franța), n-am apucat decît să discut (internetul și telefoanele mobile s-au dovedit de foarte mare ajutor) în loc să ieșim la bere sau la cafea.

în noaptea asta vor sărbători trecerea într-un nou an, ne distrăm în măsura posibilităților (financiare și numai, pentru că unii vor lucra la noapte, asigurînd bunul mers al lucrurilor), iar după ce trece mahmureala mergem mai departe. Iar dacă ați avut răbdare să ajungeți pînă aici cu cititul, poate sînteți interesați să aflați că vă urez La multi ani! și Un an nou fericit!. Chiar dacă la prima urare, aia cu anii cît mai mulți, nu sînteți singurii care aveți un cuvînt de zis, dar a doua depinde doar de voi: nu doar încercați să fiți fericiți, faceți-o! Å¢ine doar de perspectivă.

Sursa prime imaginii este facebook, celei de-a doua aici.