Am auzit acum cîțiva ani că mulți oameni suferă de depresii (mai mult sau mai puțin trecătoare) în perioada sărbătorilor ca acelea care tocmai au trecut. Atunci cînd am aflat prima oară de fenomenul acesta nu am înțeles foarte bine motivațiile care îi fac pe oameni depresivi tocmai în această perioadă - ar trebui să fie o sărbătoare, nu? Ar trebui să ne bucurăm di ntr-o mulțime de motive, personale sau/și religioase în funcție de fiecare în parte și de religia de care aparțineți.

Şi totuși... N-am apucat să mă uit pe la știri prea mult zilele astea, dar am reușit să prind cîteva dintre ele în trecere. Nu am reținut toate locațiile evenimentelor, dar un polițist a salvat azi noapte o sinucigașă (a fost o tentativă, e adevărat, dar tînăra tot în categoria sinucigașilor se încadrează). Azi un polițist (altul decît în cazul precedent) din Argeș (parcă) s-a certat cu iubitul actual al fostei prietene care l-a părăsit acum o săptămînă, l-a împușcat și apoi s-a sinucis. Chestii din astea se petrec mereu, dar ce-am auzit în cursul zilei mi-au amintit de informațiile aflate mai demult.

N-aș putea spune care sînt motivele acestui fenomen... nu sînt nici depresiv (ca să pot spune din propria experiență) și nici psiholog ca să spun din experiența altora și a lucrului cu ei. Dar, dacă ar fi să-mi dau cu părerea, totul se rezumă la un singur lucru: singurătate. Atunci cînd oamenii se pot refugia în muncă (sau într-o activitate anume) foarte mulți o și fac... tendința de a uita sau fugi de singurătate prin activitate este mai comună decît ați putea crede. în perioada sărbătorilor însă ritmul din restul anului se rupe, totul (sau aproape totul) se schimbă iar singurătatea iese de multe ori la suprafață... poate chiar și atunci cînd persoana în cauză este înconjurată de prieteni și rude (adică persoane care în mod normal ar trebui să împiedice așa ceva). Iar de acolo la depresie nu e cale lungă, mai ales pentru cei care nu știu să trateze cu așa ceva.

Dacă aveți o altă părere (de preferabil una mai bună) vă invit să v-o spuneți (scrieți) aici. Pînă atunci, însă, nu mai fiți însingurați.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Depresiile de sarbatori - Dan-Marius Sabău - articol: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.