Susținem Laura Codruța Kovesi - procuror-șef european

Mizeria PSD+ALDE merge cam departe: Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția Specială de investigare a procurorilor (procedural acest lucru semnifică începerea urmăririi penale împotriva sa) tocmai cînd ar fi trebuit să fie la Parlamentul European la audierile pentru postul de procuror șef la Parchetul european.

Aparent, Sebastian Ghiță nu e în stare să revină în țară ca să-și execute pedeapsa, dar e în stare să facă plîngeri penale prin intermediul avocatului despre modul în care crede el că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa acum 10 ani. Manevra este evident o diversiune și tocmai de aceea poate fi considerată o dovadă în plus (dacă mai e nevoie) că LCK este persoana potrivită pentru postul de procuror șef la Parchetul european.

Concluzia? Filozoful Mihai Șora recomandă proteste masive și consideră că alegerile anticipat ar rezolva (cel puțin parțial) problema. Pînă acum protestele au reușit să țină oarecum în frîu mafia care a ajuns la conducerea României, dar oamenii au obosit (și s-au sictirit) de toate protestele care nu și-au atins scopul. Dar dacă ai obosit învață să te odihnești, nu să renunți. Doar ieșind din nou în stradă, protestînd pașnic, vei putea scăpa de incompetenții mizerabili care au ajuns la putere.

În Oradea se va ieși la protest sîmbătă, 16 februarie, între orele 18 și 20, dar în alte orașe s-au anunțat deja proteste azi și mîine. Nu sta în casă, du-te și participă la ele.