Ziua lui Valentin a devenit ziua Laurei-Codruța

Aseară n-am văzut de la început conferința de presă a Laurei-Codruța Kovesi (am ajuns prin preajma tembelizorului cam la jumătate), așa că a trebuit să urmăresc înregistrarea de la început. Un lucru e cît se poate de clar: prestanța procurorului șef DNA e cu mult peste cea a întregului guvern și a celor mai mulți parlamentari. Așa arată un profesionist, iar cei care ne guvernează țara sînt departe de a fi profesioniști.

Cîteva dintre lucrurile pe care le-a zis descriu foarte bine ultimul an: Nu am niciun motiv sa-mi dau demisia. Daca ne uitam cine ataca vedem inculpati condamnati, trimisi in judecata, oameni care au bani, resurse, posibilitati si care vor sa decredibilizeze justitia, ce s-a facut corect, sa duca in derizoriu faptele de coruptie. (iar exemplele pot continua, doar să urmărești înregistrarea)

Pentru moment n-am cum să verific multe dintre afirmațiile procurorului șef DNA (sau, cel puțin, nu îmi este la îndemînă să aflu detalii despre activitatea procurorilor DNA), de aceea prefer să mă bazez pe afirmațiile Laurei-Codruța Kovesi și să rîd de tîmpeniile spuse de mulți politicieni (de exemplu, Călin Popescu Tăriceanu este o sursă aproape infinită de tîmpenii). Vlad Petreanu a creat aseară un sondaj, dintre cei aproximativ 24.600 de utilizatori Facebook care au răspuns pînă acum 97% consideră că LCK spune adevărul și numai 3% consideră că minte.

O reacție va conferința asta va exista cu siguranță. Asaltul nu s-a terminat, va continua în valuri, iar următoarele săptămîni sau luni vor decide viitorul României pentru următorii ani sau chiar decenii. Dacă vei sta departe de asta alții vor avea grijă să decidă pentru tine, dar dacă te implici vei avea un cuvînt de zis în toată tevatura asta - și doar de tine depinde cît de bine vei fi auzit sau cît de mulți te vor băga în seamă.