Legea vaccinării adoptată de senat

Un pas a fost făcut în ciuda protestelor de ieri din cîteva orașe din țară, al doilea pas urmează, iar după ce legea va fi adoptată de camera deputaților instituțiile vor fi obligate să solicite la înscrierea într-o colectivitate prezentarea unei adeverințe care să ateste efectuarea (sau neefectuarea) vaccinărilor obligatorii ale persoane respective. În plus, amenzile pentru cei care nu-și îndeplinesc obligațiile, respectiv a părinților care refuză vaccinarea, ajung pînă la 10 mii de lei.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sînt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, respectiv a hepatitei B. (mai multe informații găsești aici)

N-aș putea spune că proiectul ăsta de lege mă încîntă, dar e necesar: vaccinarea ar trebui să fie la fel de normală ca spălatul zilnic pe dinți (măcar de două ori pe zi), dar educația deficitară a unora îi face să creadă că știu mai multe și mai bine decît specialiștii în domeniul medical. N-am de gînd să insist asupra subiectului (nu din nou), dar m-am lămurit deja ce le poate mintea anti-vaxxerilor și cam care e nivelul lor de pregătire. Și nu-s deloc mîndru de așa ceva.