Un pas a fost făcut în ciuda protestelor de ieri din cîteva orașe din țară, al doilea pas urmează, iar după ce legea va fi adoptată de camera deputaților instituțiile vor fi obligate să solicite la înscrierea într-o colectivitate prezentarea unei adeverințe care să ateste efectuarea (sau neefectuarea) vaccinărilor obligatorii ale persoane respective. În plus, amenzile pentru cei care nu-și îndeplinesc obligațiile, respectiv a părinților care refuză vaccinarea, ajung pînă la 10 mii de lei.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sînt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, respectiv a hepatitei B. (mai multe informații găsești aici)

N-aș putea spune că proiectul ăsta de lege mă încîntă, dar e necesar: vaccinarea ar trebui să fie la fel de normală ca spălatul zilnic pe dinți (măcar de două ori pe zi), dar educația deficitară a unora îi face să creadă că știu mai multe și mai bine decît specialiștii în domeniul medical. N-am de gînd să insist asupra subiectului (nu din nou), dar m-am lămurit deja ce le poate mintea anti-vaxxerilor și cam care e nivelul lor de pregătire. Și nu-s deloc mîndru de așa ceva.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Legea vaccinării adoptată de senat - Dan-Marius Sabău - articol: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.